کار در آلمان برای پناهندگان
شرایط کار در آلمان برای پناهندگان وجود دارد و حتی اگر این دسته از مهاجران اجازه کار نداشته باشند، امکان گذراندن دورههای کارآموزی را خواهند داشت. یک پناهنده در آلمان بر اساس وضعیت قانونی که دارد میتواند به کاریابی در آلمان بپردازد و پس از شروع کار خود، درآمد مناسبی به دست آورد. اگر به دنبال کسب اطلاعات دقیق درباره شرایط و اجازه کار در آلمان برای پناهندگان هستید، در این مقاله همراه ما باشید تا به پاسخ سوالات خود برسید. برخی از مهمترین سوالات طرح شده در این مقاله عبارتند از:
- اجازه کار پناهندگان در آلمان در چه شرایطی صادر میشود؟
- شرایط کار پناهندگان در آلمان به چه صورت است؟
- لیست مشاغل پناهندگان در آلمان چه کارهایی را دربرمیگیرد؟
- چه مشکلاتی در آلمان برای کار پناهندگان وجود دارد؟
- پناهجویان در آلمان با چه هزینههایی مواجه هستند؟
✅ بررسی کار در آلمان برای پناهندگان
کار در آلمان برای پناهندگان مسئلهای ضروری است. اولین و مهمترین نکته این است که شرایط کار پناهندگان در آلمان به صورت کلی فراهم شده است و پناهجویان میتوانند بر اساس قوانین آلمان به کار در این کشور بپردازند. البته دقت داشته باشید که اجازه کار پناهندگان در آلمان کاملاً در ارتباط با وضعیت قانونی و اداری آنها است و هر پناهندهای نمیتواند در آلمان کار همراه با درآمد داشته باشد که این مسئله یکی از مشکلات کار در آلمان برای پناهندگان به شمار میرود. ما در این مقاله صفر تا صد شرایط و لیست مشاغل پناهندگان در آلمان را بر اساس منابع معتبر مانند bafm.de بررسی میکنیم. پس همراه ما بمانید.
آدرس اینستاگرام موسسه سروش فردا: eurolife@ کلیک کنید.
در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید.
همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.
1. پناهندگی در آلمان
آلمان یکی از بزرگترین کشورهای پذیرای مهاجران است. آخرین آمار نشان میدهد که این کشور میزبان 1.24 میلیون پناهنده است و میتوان ادعا کرد که امروزه این جمعیت بیشتر نیز شده است. آلمان همچنین از تمامی قوانین و اصول آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد پیروی میکند. این کشور قصد دارد سال 2024 شرایط پذیرش پناهنده را سختگیرانهتر کند.
خوب است بدانید که بیشترین تعداد پناهنده در آلمان به ترتیب از کشورهای سوریه، افغانستان، ترکیه و عراق هستند هرچند که این روزها تعداد اوکراینیها نیز زیاد شده است.
دولت آلمان همواره در تلاش است که شرایط کاری و زندگی مناسبی برای پناهندگان فراهم کند. از جمله اقدامات آلمان در راستای این هدف میتوان به برگزاری کلاسهای زبان آلمانی، ارائه کمکهزینه زندگی و همچنین فراهم کردن شرایط شرکت در دورههای کارآموزی اشاره کرد.
نکته ای که پیش از ادامه مقاله باید به آن توجه کنید این است که آلمان روش های مختلفی را برای مهاجرت قانونی و امن به این کشور فراهم کرده و به عنوان مثال در سال 2024 با ارائه ویزای کارت شانس آلمان، فرصت کاریابی 12 ماهه حضوری در آلمان را در اختیار متقاضیان قرار داده است. بنابراین پیش از تصمیمگیری برای پناهندگی، با روش های مهاجرت به آلمان آشنا شوید.
در ادامه به سراغ شرایط کار پناهندگان در المان میرویم. همراه ما بمانید.
2. شرایط کار پناهندگان در آلمان
شرایط کار پناهندگان در آلمان و همچنین لیست مشاغل در دسترسشان ارتباط مستقیم با وضعیت پناهندگی آنها دارد. به طور کلی از سفر به آلمان گرفته تا گرفتن مدارک رسمی پناهندگی، 4 وضعیت برای پناهندگان تصور میشود:
- (1) مرحلهای که هنوز درخواست پناهندگی خود را ثبت نکردهاند.
- (2) مرحلهای که درخواست پناهندگی ثبت شده و مراحل اداری در حال طی شدن است.
- (3) وضعیتی که درخواست پناهندگی تقریباً رد شده و حکم اخراج پناهجو در حالت تعلیق است.
- (4) نقطهای که با درخواست پناهندگیِ متقاضی موافقت شده است و متقاضی یک پناهنده رسمی در آلمان به شمار میرود.
اگر به دنبال روشی به جز پناهندگی برای مهاجرت به آلمان از طریق کار هستید، مقالات کار در آلمان و کاریابی در آلمان را از دست ندهید.
ما در ادامه شرایط کار پناهندگان در آلمان را برای هر یک از این وضعیتها بررسی میکنیم.
1.2. کار در المان برای پناهندگان: عدم ثبت درخواست
متقاضیانی که در آلمان حضور دارند و میخواهند پروسه پناهندگی در این کشور را طی کنند اما هنوز مدارک خود را تحویل نداده و فرمهای مربوطه را تکیمل نکردهاند، اجازه کار در آلمان را ندارند.
2.2. اجازه کار پناهندگان در آلمان: در پروسه پناهندگی
مهاجرانی که تقاضای پناهندگی خود را ثبت کردهاند، پس از 3 ماه میتوانند برای کار در آلمان اقدام نمایند. مراحل و شرایط کار این دسته از پناهندگان در آلمان به شرح زیر است:
- (1) کسب اجازه کار از آژانس کاریابی آلمان
- (2) کاریابی و ارسال درخواست به شرکت یا موسسه مورد نظر
- (3) دریافت تأییدیه دوم از آژانس کاریابی آلمان
3.2. کار در آلمان برای پناهندگان: تعلیق حکم اخراج و رد پناهندگی
پناهندگان در آلمان ممکن است با موقعیت رد شدن درخواست پناهندگی روبهرو شوند اما این حکم در حالت تعلیق به سر ببرد. در چنین شرایطی، پناهندگان ممکن است اجازه کار در آلمان را داشته باشند اما الزامی بر آن نیست.
اگر در این موقعیت خاص قرار داشتید، برای کاریابی باید به سراغ دریافت اجازه از آژانس فدرال آلمان بروید. خوب است بدانید مهاجرانی که در وضعیت تعلیق حکم اخراج قرار دارند، تنها پس از گذشت 4 سال میتوانند بدون محدودیت مشغول به کار در آلمان شوند.
به خاطر داشته باشید که داشتن یک شغل مناسب تأثیر بهسزایی در تصمیم بر اخراج یا عدم اخراج شما در آلمان دارند.
4.2. اجازه کار پناهندگان در آلمان: پناهندگان رسمی
بهترین شرایط کار در المان برای پناهندگان زمانی ایجاد میشود که درخواست متقاضی پذیرفته شده باشد. شما در این حالت بدون محدودیت میتوانید مشغول به کار در آلمان شوید.
برای کاریابی در آلمان میتوانید از سایتهای معتبر این کشور استفاده کنید.
3. خود اشتغالی در آلمان برای پناهجویان
مهاجرانی که هنوز درخواست پناهندگی خود را ثبت نکردهاند یا در وضعیت تعلیق قرار دارند، نمیتوانند به صورت آزاد یا فریلنسری مشغول به کار در آلمان شوند. به عبارت دیگر شما تنها در صورتی اجازه خوداشتغالی در آلمان را دارید که پناهنده رسمی این کشور باشید و با درخواستتان جهت پناهندگی در آلمان، موافقت شده باشد.
از جمله بهترین مشاغل فریلنسری در آلمان میتوان به فعالیت در SAP، حوزه IT و تولید محتوا اشاره کرد.
برای اطلاعات بیشتر در این زمینه مقاله ویزای فریلنسری آلمان را مطالعه کنید.
اگر به دنبال کارآموزی و همچنین آشنایی با لیست مشاغل پناهندگان در آلمان هستید، ادامه مقاله را از دست ندهید.
4. اجازه کارآموزی پناهندگان در آلمان
یکی از مهمترین مزایای پناهندگی در آلمان امکان کارآموزی در این کشور است. دورههای کارآموزی بسیاری در آلمان ارائه میشوند که شما با شرکت در آنها:
- یک مهارت جدید یاد میگیرید.
- تجربه کاری به دست میآورید.
- شانس بالایی برای استخدام در محل کارآموزی خود پس از تأیید پناهندگیتان خواهید داشت.
به خاطر داشته باشید که شما برای کارآموزی در آلمان به عنوان پناهنده نیازی به کسب اجازه از آژانس کاریابی فدرال ندارید.
یکی از پناهندگان در آلمان درباره تجربه کارآموزی خود میگوید که اگرچه برقراری ارتباط در ابتدا برایش سخت بوده، توانسته است با آن کنار بیاید و به فعالیت خود ادامه دهد.
5. لیست مشاغل پناهندگان در آلمان
بسیاری از کمپانیها، کارخانهها و شرکتهای آلمان پذیرای پناهندگان هستند و مشاغل مختلفی را در اختیار آنها قرار میدهند. ما در ادامه لیست مشاغل پناهندگان در آلمان را ذکر کردهایم اما به خاطر داشته باشید کاریابی در هر یک از این کارها ارتباط مستقیم با اولاً نیاز موسسه و ثانیاً مهارتهای شما دارد.
اکنون لیست مشاغل پناهندگان در آلمان را بخوانید:
- سرویس پست آلمان
- خط راهآهن آلمان
- کارخانههای ماشینسازی
- حمل و نقل عمومی
- کارخانههای تولید پوشاک و تجهیزات
- شرکتهای مخابراتی
خوب است بدانید که بسیاری از این موسسات پیش از شروع کار برای شما دوره آموزشی برگزار میکنند.
در بخش بعدی مقاله از درآمد و هزینههای پیشِ روی پناهندگان در آلمان حرف میزنیم. با ما بمانید.
6. درآمد پناهنجویان در آلمان
درآمد ماهانه پناهندگان در آلمان را میتوان در دو بخش اصلی بررسی کرد:
1) درآمد حاصل از کار در المان برای پناهندگان:
- اگر شما در آلمان مشغول به فعالیت در انجمنهای خیریه باشید، 1.05 یورو برای هر ساعت کار داوطلبانه خود دریافت میکنید اما اگر شرایط کار پناهندگان در آلمان در موسسات یا کارخانهها را داشته باشید، میتوانید از حداقل حقوق این کشور بهرهمند شوید.
خوب است بدانید که:
1. کارهای خیریه در آلمان میتواند تا 84 یورو در ماه برای شما درآمد داشته باشد.
2. حداقل حقوق در آلمان برابر است با 12.41 یورو در ساعت.
2) کمکهای دولت آلمان به پناهندگان:
- دولت آلمان به پناهندگانی که شرایط مالی مناسب و اجازه کار ندارند، کمک مالی میکند. بر اساس برخی منابع، این کمکها شامل پول نقد، لباس، وعده غذایی و اسکان پناهندگان میشود.
7. هزینه زندگی در آلمان
پناهندگان به دنبال رسیدن به زندگی روتین و معمولی در آلمان هستند. اگرچه طی دوران پناهندگی دولت آلمان به آنها کمک میکند، هر پناهجو پس از رسمی شدن درخواست خود باید در آلمان کار کند و هزینههای زندگیاش را بپردازد.
اگر بخواهیم مبلغی تقریبی به عنوان هزینه زندگی در آلمان معرفی میکنیم، باید بگویم که هزینه زندگی یک خانواده چهارنفره در آلمان حدوداً 3500 تا 4500 یورو است در حالی که یک فرد تنها در آلمان با 850 تا 1200 یورو میتواند از پس هزینههای اولیه خود بربیاید.
توجه داشته باشید که:
- مبالغی که گفتیم وابسته به دو عامل اصلی یعنی سبک زندگی فردی و شهر محل زندگی پناهجو در آلمان است.
- این مبالغ شامل هزینه اسکان در آلمان نمیشود.
برای جزئیات بیشتر به جدول زیر مراجعه نمایید:
نوع هزینه | مبلغ هزینه (به یورو) |
---|---|
رستوران و مواد غذایی | 50 تا 150 |
حمل و نقل ماهانه | 30 تا 90 |
قبوض | 237.01 |
امکانات رفاهی | 12.00 تا 34.11 |
اجاره ماهانه آپارتمان | یک خوابه: 627.79 تا 829.38 |
در آخرین بخش از مقاله مشکلات کار در آلمان برای پناهندگان را بررسی میکنیم. از اینکه در این مقاله همراه ما بودید، سپاسگزاریم.
8. مشکلات کار در آلمان برای پناهندگان
درست است که شما به عنوان پناهنده در آلمان از مزایایی مانند کمکهای دولت آلمان بهرهمند میشوید و به سمت زندگی در قاره اروپا قدم برمیدارید، با مشکلات زیادی نیز مواجه خواهید بود. برخی از مهمترین مشکلات کار در آلمان برای پناهندگان به شرح زیر هستند:
- به عنوان پناهنده در آلمان ممکن است با برخی از تبعیضها مواجه شوید.
- کاریابی در آلمان برای پناهندگان آسان نیست و لیست مشاغل پناهندگان در آلمان چندان تنوعی ندارد.
- پناهندگان باید زندگی خود را از صفر شروع کنند و ممکن است در آلمان در موقعیتهای شغلی مرتبط با تخصصشان فعالیت نکنند.
- زبان آلمانی زبان آسانی برای یاد گرفتن نیست و در بسیاری از مشاغل پناهندگان به این زبان نیاز دارند تا واجد شرایط کار شوند.
پرسشهای متداول کار در آلمان برای پناهندگان
شرایط کار پناهندگان در آلمان وابسته به وضعیت قانونی آنهاست و برای مثال شرایط پناهندهای که درخواست خود را ثبت نکرده با پناهنده رسمی فرق دارد.
بله! بسیاری از پناهندگانی که در وضعیت تعلیق قرار دارند یا به عنوان پناهنده رسمی شناخته میشوند، اجازه کار در آلمان را دارند.
کار در اداره پست، شرکتهای مخابراتی، کارخانههای تولیدی در لیست مشاغل پناهندگان در آلمان قرار دارد.
از اصلیترین مشکلات کار در آلمان برای پناهندگان میتوان به تبعیضهای موجود، سختی کاریابی و سختی زبان اشاره کرد.
ضمن کمکهای دولتی، کار در آلمان برای پناهندگان با کسب درآمد همراه خواهد بود.
جمع بندی
آلمان به عنوان کشوری که پذیرای میلیونها پناهجو از سراسر جهان است، شرایط مناسبی را برای کار و زندگی پناهندگان فراهم کرده. هر پناهنده در آلمان با توجه به وضعیت قانونی که در آلمان دارد، میتواند در این کشور مشغول به کار شود، درآمد کسب کند و زندگی خود را بسازد. شما برای دریافت اجازه کار در آلمان به عنوان پناهنده باید تمامی مراحل لازم مانند ثبت درخواست پناهندگی یا مراجعه به آژانس فدرال کاریابی آلمان را طی کنید و مشکلات را به امید آیندهای روشن در اروپا کنار بزنید.
در صورت تمایل برای مشاوره تخصصی با مشاورین ارشد موسسه حقوقی سروش فردا فرم مشاوره مهاجرت را پر کنید.
2 پرسش و پاسخ
توصیه می کنیم پس از ارسال سوال خود، پرسش و پاسخ های انجام شده در همین بخش را مطالعه کنید.
سلام من عبدالقیوم رحمانی چطورمامیتوانیم فورم جدید ثبتنام محاجرت قانونی کشور آلمان رادریافت نمایم
سلام وقت بخیر آقای رحمانی
شما برای اقدام کار در آلمان برای پناهندگان و بررسی رزومتون و مهاجرت به آلمان باید تو سایت ارزیابی ما فرم پر کنید تا کارشناس ها جهت مشاوره باهاتون تماس بگیرن.