بازار کار حسابداری در آلمان
بازار کار حسابداری در آلمان انتخابی مناسب برای آن دسته از فارغالتحصیلان این رشته است که میخواهند به اروپا مهاجرت و مشغول به کار شوند. شما در آلمان با شرکتهای حقوقی متعددی مواجه هستید و میتوانید به عنوان حسابدار یا مشاور فعالیت کنید و به درآمدی مناسب و در تعادل با هزینههای زندگی برسید. خوب است بدانید که حتی اگر مدرک نداشته باشید، با دورههای آوسبیلدونگ میتوانید وارد بازار کار حسابداری در آلمان شوید. با ما در این مقاله همراه باشید تا شرح کاملی از این بازار کار بدهیم و پاسخگوی سوالات شما باشیم؛ سوالاتی از قبیلِ:
- آیا امکان مهاجرت حسابدار به آلمان وجود دارد؟
- استخدام حسابدار در آلمان چگونه ممکن است؟
- بازار کار حسابداری در آلمان در چه وضعیتی است؟
- شرایط کار حسابداری در آلمان چیست؟
- حقوق و درآمد حسابداری در آلمان چقدر برآورد میشود؟
فهرست محتوای مقاله
- بررسی بازار کار حسابداری در آلمان
- 1- مهارت های لازم برای حسابداران در آلمان
- 2- بازار کار حسابداری در آلمان
- 4- مهاجرت حسابدار به آلمان
- 3- شرایط کار حسابداری در آلمان
- 5- ویزای کاری آلمان
- 6- آوسبیلدونگ حسابداری آلمان
- 7- حقوق و درآمد حسابداری در آلمان
- 8- مزایای کار حسابداری در آلمان
- 9- معایب کار حسابداری در آلمان
بررسی بازار کار حسابداری در آلمان
بازار کار حسابداری در آلمان میتواند برای متخصصین در این زمینه فضای کار مناسبی باشد. یکی از مهمترین شرایط کار حسابداری در آلمان داشتن مدارک دانشگاهی یا آموزشگاهی معتبر و همچنین دریافت ویزاست. استخدام حسابدار در آلمان با داشتن مهارتهای مختلف این رشته امکانپذیر میشود و اقدامات شما برای مهاجرت کاری به آلمان به حقوق و درآمد مناسب حسابداری در آلمان ختم خواهد شد. ما در این مقاله شما را با بازار کار حسابداری در آلمان آشنا خواهیم کرد و چگونگی مهاجرت حسابدار به آلمان را بر اساس معتبرترین منابع در دسترس بررسی میکنیم. همراه ما بمانید.
آدرس اینستاگرام موسسه سروش فردا: eurolife@ کلیک کنید.
در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید.
همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.
1- مهارت های لازم برای حسابداران در آلمان
حسابداری یکی از مشاغلی است که برای حضور موفق در آن باید مهارتهای مهمی داشته باشید. به عنوان یک حسابدار در بازار کار حسابداری در آلمان باید با مهارتهایی آشنا باشید تا بتوانید شرایط کار حسابداری در آلمان را به دست بیاورید.
در این بخش از مقاله، با مهارتهایی که برای استخدام حسابدار در آلمان لازم است، آشنا خواهید شد.
یکی از اصلیترین مهارتهای یک حسابدار، داشتن دانشی گسترده و جامع در زمینه حسابداری است. این دانش شامل آشنایی با روشهای بهروز حسابداری و استانداردهای بینالمللی است.
از دیگر مهارتهای لازم برای شغل حسابداری در آلمان باید به آشنایی با قوانین مالیاتی اشاره کرد. یک حسابدار باید به طور کامل با شرایط و چگونگی پرداخت مالیات آشنا باشد تا بتواند اظهارنامههای مالیاتی را بررسی کند و برای بهرهوری مالیاتی بهتر، راهکار ارائه دهد.
یک حسابدار در آلمان لازم است نرمافزارهای حسابداری و همچنین کار با کامپیوتر را کاملاً بشناسد. حسابداران باید مهارت تحلیل عددی خوبی داشته باشند، دادههای مالی را تفسیر کنند و مشکلات را تشخیص دهند.
در بازار کار حسابداری در آلمان داشتن مهارتهای ارتباطی و دانش زبان آلمانی برای ایجاد تعامل با دیگران نیز بسیار مهم است.
2- بازار کار حسابداری در آلمان
یکی از مهمترین مسائل در مهاجرت حسابدار به آلمان اطلاع از شرایط بازار کار حسابداری در آلمان است. شما به عنوان یک متخصص حسابداری میتوانید در مراکز مختلفی که برای استخدام حسابدار در آلمان وجود دارد شروع به کار کنید. به طور مثال میتوانید در مدارس و مراکز غیرانتفاعی مشغول شوید، برای دولتهای ایالتی کار کنید یا در شرکتهای حقوقی و حسابداری فعالیت خود را آغاز نمایید.
همچنین شما میتوانید در بهترین شهرهای آلمان برای کار حسابداری بهعنوان مشاور فعالیت کنید و یا حتی شرکت حسابداری شخصی خودتان را راهاندازی کنید.
یکی دیگر از مهمترین موقعیتهای شغلی برای مهاجرت حسابدار به آلمان، فعالیت در زمینه حسابداری بینالمللی است. یک حسابدار بینالمللی به سراسر نقاط جهان سفر میکند و پروژههای حسابداری شرکتهای مختلف را به عهده میگیرد و نقاط ضعف آنان را برطرف میکند. این دسته از متخصصان حسابداری باید در مسائل گوناگونی از جمله زبانهای مختلف، برقراری ارتباط با اشخاص و شرکتهای مختلف تخصص داشته باشند.
4- مهاجرت حسابدار به آلمان
با توجه به پیشرفتهای کشور آلمان در سالهای اخیر، میتوان گفت یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت حسابداران، آلمان است.
شرایط کلی کار در آلمان نسبت به کشورهای دیگر اتحادیه اروپا بهتر است. شما میتوانید به عنوان یک متخصص در رشته حسابداری در آلمان حضور پیدا کنید و در بهترین موقعیتهای شغلی این کشور استخدام شوید.
برای ورود به هر کشوری لازم است شرایط خاصی را رعایت کنید. مدارک مورد نیاز را فراهم کنید و نسبت شرایط کار در این کشور اطلاع پیدا کنید. همچنین لازم است برای ورود به بازار کار حسابداری در آلمان ویزای کاری نیز دریافت کنید.
خوب است بدانید که شرایط تحصیل حسابداری در آلمان نیز فراهم است.
در بخش بعدی مقاله با شرایط کار حسابداری در آلمان آشنا خواهید شد.
3- شرایط کار حسابداری در آلمان
اولین شرط برای ورود به بازار کار حسابداری در آلمان داشتن مدارک معتبر است. به عبارت دیگر لازم است مدرک دانشگاهی و یا آموزشگاهی داشته باشید تا این مدرک مهارت شما در زمینههای مختلف شغل حسابداری را اثبات کند. همچنین آشنایی به زبان آلمان از جمله شرایط برای استخدام حسابدار در آلمان به شمار میرود.
با ارائه رزومهای قوی و سابقه کار شانس شما برای کاریابی حسابداری در آلمان بیشتر میشود.
یکی دیگر شرایط لازم برای کار حسابداری در آلمان دریافت ویزای کار است. ویزای کاری آلمان به دو صورت ارائه میشود. یکی ویزای کار عادی و دیگری ویزای جستجوی کار آلمان.
در بخش بعدی مقاله، با شرایط دریافت ویزاهای کاری آلمان آشنا خواهید شد.
5- ویزای کاری آلمان
یکی از اصلیترین شرایط ورود به بازار کار حسابداری در آلمان و بهرهمندی از حقوق و درآمد حسابداری در آلمان دریافت ویزای کاری است. شما باید بسته به شرایط شخصی خودتان یکی از ویزاها را انتخاب کنید.
اگر میخواهید بدانید که مراحل اخذ ویزای کاری آلمان برای متخصصان رشته حسابداری چگونه است، به فهرست زیر توجه کنید:
- انتخاب ویزا و بررسی مدارک مورد نیاز.
- گرفتن وقت از سفارت.
- ثبت درخواست و پرداخت هزینه 75 یورویی سفارت.
- سفر به آلمان و اخذ اقامت که مشروط به دریافت ویزاست.
در ادامه این مقاله، در مورد انواع ویزای کاری صحبت میکنیم. شما میتوانید با مطالعهی مقالات کار در آلمان و انواع ویزای کاری آلمان، اطلاعات تکمیلی در این زمینه کسب کنید.
ویزای جستجوی کار آلمان برای شغل حسابداری
برای کاریابی حضوری در کشور آلمان باید ویزای جستجوی کار (Job Seeker) دریافت کنید. با دریافت این ویزا:
- به مدت ششماه در آلمان حضور پیدا کنید.
- به صورت حضوری به دنبال شغل مورد نظر خود در زمینه حسابداری بگردید.
برای دریافت این ویزا باید مدارک زیر را داشته باشید:
- مدارک دانشگاهی یا آموزشگاهی.
- معادلسازی مدارک خودتان با مدارک مورد تایید در آلمان.
- داشتن سطح زبان لازم برای کار در آلمان (حداقل مدرک B1.)
- اثبات تمکن مالی.
از دیگر ویزاهای کاری آلمان که شرایط کاریابی حضوری را فراهم میکنند، ویزای کارت شانس آلمان است. درباره این ویزا در مقاله کارت شانس آلمان بیشتر بخوانید و فراموش نکنید بر اساس قوانین جدید، این ویزای جایگزین ویزای جستجوی کار شده است.
با دیگر ویزایی که مهاجرت حسابدار به آلمان را ممکن میکند، در بخش بعدی آشنا خواهید شد.
ویزای کار آلمان با جاب آفر برای شغل حسابداری
چنانچه بتوانید پیش از مهاجرت به آلمان شغل خود را پیدا کنید، میتوانید نسبت به دریافت ویزای اسکیل ورکر یا بلوکارت آلمان اقدام نمایید.
ویزای کارگر ماهر یا اسکیل ورکر (Skilled Worker) به ویزایی گفته میشود که به متقاضیانی با قرارداد کاری در آلمان ارائه میشود. کارت آبی یا بلوکارت آلمان (Blue Card) نیز تعریف نسبتاً مشابهی دارد با این تفاوت که برای اخذ این ویزا باید حداقل درآمد 45300 یورویی در سال در قراردادتان ذکر شده باشد.
دقت داشته باشید که مبلغ تعیین شده برای حقوق لازم جهت اخذ بلوکارت در سال 2025 هنوز اعلام نشده است.
6- آوسبیلدونگ حسابداری آلمان
یکی از روشهای مهاجرت به آلمان برای فعالیت در رشته حسابداری و آموزش حسابداری در آلمان، شرکت در دوره های آوسبیلدونگ (Ausbildung) است. شما با شرکت در این دورههای عموماً سه ساله، هم آموزش تئوری رشته حسابداری را تجربه میکنید و هم به صورت عملی و طی کارآموزی مهارت های حسابداری برای کار در آلمان را یاد میگیرید.
از مهمترین مزایای آوسبیلدونگ حسابداری آلمان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- با حقوق و درآمد ماهانه (حدوداً بین 1300 تا 1700 یورو) همراه است.
- کاریابی در آلمان پس با در دست داشتن مدرک آوسبیلدونگ آسانتر است.
7- حقوق و درآمد حسابداری در آلمان
به طور کلی حقوق یک حسابدار در آلمان وابسته به میزان سوابق و تجربیات کاری است. از طرفی محل کار و موقعیت شغلی نیز میتواند میزان درآمد ماهیانه حسابدار در آلمان را مشخص کند.
در مرحله اول باید بدانید که هنگام ورود به بازار کار حسابداری در آلمان با کمترین میزان درآمد حسابداران در آلمان مواجه خواهید شد. این عدد چیزی در حدود 1150 یورو برای هر ماه است که البته برای زندگی در آلمان کافیست.
پس از بالاتر رفتن سوابق کاری خود در آلمان میتوانید به میانگین حقوق حسابداری در آلمان در آلمان دست پیدا کنید. حسابداران در آلمان به طور میانگین 2500 یورو در هر ماه دریافت میکنند.
چنانچه بتوانید سالیان طولانی در آلمان به شغل حسابداری مشغول باشید، میتوانید به بالاترین میزان درآمد حسابدار در آلمان دست پیدا کنید. بالاترین میزان حقوق و درآمد حسابداری در آلمان حدودا 3970 یورو برای هر ماه است.
در بخش بعدی مقاله با مزایا و معایب کار حسابداری در آلمان آشنا خواهید شد.
8- مزایای کار حسابداری در آلمان
- به عنوان یک متخصص حسابداری در آلمان میتوانید از امکانات شهروندی مختلفی بهرهمند شوید.
- مزیتی که مهاجرت حسابدار به آلمان را راحت میکند، میزان درآمد آنها در این کشور است. معمولا متخصصین در هر حوزهای از جمله حسابداری از حقوق خوبی برای تشکیل یک زندگی مناسب برخوردار خواهند بود.
- یکی از مهمترین مزیتهای کار حسابداری در آلمان پایین بودن نرخ بیکاری در این کشور است. با توجه به این موضوع، احتمال اینکه بتوانید شغل مورد نظر خود را پیدا کنید، بالا خواهد بود.
9- معایب کار حسابداری در آلمان
باید بدانید کار در هر کشوری علاوه بر اینکه مزایای متنوعی را در اختیار افراد قرار میدهد، معایبی نیز به همراه خواهد داشت. معایب کار حسابداری در آلمان به شرح زیر است:
- یکی از معایبی که افراد در آلمان با آن مواجه میشوند، الزام به یادگیری زبان آلمانی است. شما باید حداقل مدرک B1 زبان آلمانی را داشته باشید تا بتوانید در این کشور استخدام شوید.
- عیب دیگر کار در آلمان، رقابتی بودن فضای استخدام در این کشور است. به دلیل اینکه سالانه متخصصین زیادی برای کار به آلمان مهاجرت میکنند، باید با افراد زیادی رقابت کنید. شرکتهای آلمان نیز ترجیح میدهند افرادی با رزومه قدرتمند و سوابق کاری درخشانتری را جذب کنند. پس لازم است هنگام ورود به آلمان به این نکته توجه داشته باشید.
- میزان بالای مالیاتی دریافتی توسط دولت آلمان نیز میتواند دیگر مشکلی باشد که احتمالا با آن دست به گریبان خواهید شد و بخشی از حقوق شما را به خود اختصاص میدهد.
پرسشهای متداول بازار کار حسابداری در آلمان
شما برای اینکه در آلمان به عنوان حسابدار استخدام شوید، باید با روشهای حسابداری، استانداردهای بینالمللی و مالیاتی، نرمافزارها و … آشنا باشید.
حسابداران با اخذ ویزای جستجوی کار و سپس کاریابی حضوری یا آنلاین، اخذ جاب آفر و سپس ویزای کاری میتوانند به آلمان مهاجرت کنند.
شرایط کار حسابداری در آلمان عبارتند از: ارائه مدارک تحصیلی معتبر، تسلط به زبان آلمان، اخذ ویزای کار مناسب.
یک حسابدار در آلمان حداقل 1150 و حداکثر 3970 یورو در ماه حقوق و درآمد خواهد داشت.
شما میتوانید به عنوان حسابدار در آلمان شرکتهای حقوقی و حسابداری مشغول شوید یا به عنوان مشاور فعالیت کنید.
جمع بندی
آلمان موقعیتهای شغلی متعددی را در دسترس فارغالتحصیلان رشته حسابداری قرار میدهد و برای آن دسته از متقاضیانی که تحصیلات دانشگاهی ندارند، دورههای آوسبیلدونگ را برگزار میکند. شما با کار حسابداری در آلمان یا شرکت در این دورهها مسیر پیشرفت را طی کرده، در نهایت از درآمد مناسبی برخوردار میشوید. اگر قصد مهاجرت و فعالیت در زمینه حسابداری را دارید، آلمان مقصدی مناسب برای شماست و شما با کاریابی و اخذ ویزا میتوانید به این مقصد برسید.
در صورت تمایل برای مشاوره تخصصی با مشاورین ارشد موسسه حقوقی سروش فردا فرم مشاوره مهاجرت را پر کنید.
0 پرسش و پاسخ
توصیه می کنیم پس از ارسال سوال خود، پرسش و پاسخ های انجام شده در همین بخش را مطالعه کنید.