انواع اقامت در آلمان
اقامت در آلمان دغدغهی تمام کسانی است که قصد مهاجرت به این کشور را دارند. افراد میتوانند از راههای مختلفی اقامت دائم و یا موقت این کشور را دریافت کنند و شرایط زندگی در آلمان را برای خود به تثبیت برسانند. شما در این مقاله میتوانید پاسخ سوالات کلیدی خود را در مورد انواع اقامت در آلمان پیدا کنید؛ سوالاتی مانند:
- انواع کارت اقامت آلمان کدامند؟
- شرایط اقامت تحصیلی آلمان چگونه است؟
- چگونه اقامت سرمایه گذاری آلمان را دریافت کنیم؟
- شیوه دریافت اقامت کاری آلمان چیست؟
- مزایا و معایب اقامت در آلمان چیست؟
- و …
فهرست محتوای مقاله
- بررسی انواع اقامت در آلمان
- 1- انواع کارت اقامت آلمان
- 2- کارت اقامت موقت آلمان
- 3- کارت اقامت دائم آلمان
- مدارک لازم برای اخذ اقامت آلمان
- 4- اقامت تحصیلی آلمان
- 5- انواع اقامت آلمان برای دوره های آوسبیلدونگ
- 6- اقامت کاری آلمان
- 7- اقامت سرمایه گذاری آلمان
- 8- اقامت آلمان از طریق ازدواج
- 9- اقامت پناهندگی آلمان
- 10- اخذ شهروندی و پاسپورت آلمان
- 11- مزایا و معایب اقامت در آلمان
بررسی انواع اقامت در آلمان
انواع اقامت در آلمان جزء پرتکرارترین پرسشهایی است که در سالهای اخیر توسط ایرانیانی که قصد مهاجرت دارند، پرسیده میشود. بسته به روش مهاجرتی که انتخاب میکنید، روش دریافت اقامت برایتان ممکن است تغییر کند و به عنوان مثال شرایط اقامت تحصیلی آلمان با شرایط اقامت کاری آلمان فرق دارد. فراموش نکنید که سرمایهگذاران نیز میتوانند اقامت موقت و دائم آلمان را دریافت کنند و از طریق اقامت سرمایه گذاری آلمان کار و زندگی ثابتی در این کشور داشته باشند.
اگر به صورت جدی دنبال اخذ کارت اقامت آلمان هستید، حتما میدانید که اقامت در این کشور با هر روشی نیازمند پیشنیازها و مدارکی است که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت. در پایان و در فایلی مجزا نیز میتوانید درباره روشهای مهاجرت به آلمان اطلاعات کسب کنید. همراه ما باشید.
آدرس اینستاگرام موسسه سروش فردا: eurolife@ کلیک کنید.
در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید.
همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.
1- انواع کارت اقامت آلمان
برای اینکه موفق به کسب کارت اقامت در کشور آلمان شوید، باید با یکی از روشهای مهاجرتی مانند کار، تحصیل، سرمایهگذاری، ازدواج و … وارد آلمان شده باشید. دقت داشته باشید که اصولاً اجازه اقامت در کشور آلمان به دو صورت است:
- اقامت موقت
- اقامت دائم
در ادامه درباره هر یک انواع اقامت در آلمان مفصلاً حرف میزنیم.
دقت داشته باشید تنها مبلغی که برای هزینه های اقامت در آلمان باید پرداخت کنید، هزینه 150 یورویی بابت دریافت ویزای این کشور است و در هیچکدام از مراحل مهاجرت به آلمان جهت دریافت اقامت دائم یا موقت هزینهای وجود نخواهد داشت.
2- کارت اقامت موقت آلمان
اقامت موقت در آلمان، نخستین مجوز اقامتی است که اکثر اتباع خارجی آن را دریافت میکنند. این اقامت تنها به کسانی داده میشود که دلیلی خاص و قانعکننده برای ماندن در آلمان دارند. هنگامی که برای دریافت مجوز موقت اقامت در آلمان اقدام میکنید، باید دلیل خود را هم بیان کنید. دلیلی مانند اقامت تحصیلی آلمان.
اجازه اقامت موقت بسته به روش مهاجرتی شما بین یک تا چهار سال اعتبار دارد و در صورت رعایت شرایط و قوانین، امکان تمدید آن نیز وجود خواهد داشت.
در ادامه دلایل معتبر برای دریافت کارت اقامت موقت آلمان را شرح میدهیم.
2-1- دلایل کاری برای دریافت اقامت موقت در آلمان
اگر برای یافتن کار به آلمان میروید:
- واجد شرایط دریافت اقامت موقت در این کشور هستید. شما میتوانید با دریافت ویزای کارت شانس آلمان به صورت حضوری در خاک این کشور به دنبال کار بگردید.
اگر موفق به کاریابی آنلاین شده و پیشنهاد کاری (جاب آفر – Job Offer) دارید، میتوانید برای شروع کار در آلمان مهاجرت کنید و:
- برای مراحل اداری دریافت کارگر ماهر (اسکیل ورکر – Skilled Worker) و اقامت موقت اقدام کنید.
- کارت آبی آلمان (بلو کارت – Blue Card) را که مختص اتباع کشورهای خارج از اتحادیه اروپا با مهارت و تخصص بالا است، بگیرید. دارندگان ویزای بلوکارت آلمان میتوانند اقامت موقتی بگیرند که مدت اعتبار آن از مجوز اقامت موقت عادی نیز بیشتر است.
2-2- اهداف غیرکاری برای دریافت اقامت موقت آلمان
-
درخواست اقامت موقت جهت تحصیل در آلمان یا گذراندن دوره های آوسبیلدونگ:
دانشجویانی که مقطع کارشناسی یا کارشناسی ارشد خود را در آلمان ادامه دهند، میتوانند از مجوز اقامت موقت استفاده کنند. برای تکمیل دورههایی مانند آوسبیلدونگ آلمان نیز اجازه اقامت موقت به دانشجویان داده خواهد شد. -
درخواست اقامت موقت از طریق ازدواج:
اگر قصد ازدواج با یک شهروند آلمانی یا فرد مقیم این کشور را دارید و لازم است برای پیشبردن مراحل ازدواج به آلمان بروید، میتوانید اقامت موقت بگیرید. پس ازدواج نیز میتوانید مجوز اقامت دائم در این کشور را دریافت کنید. مجوز اقامت شما تا حدود 2 یا 3 سال پس از ازدواج نیز موقت خواهد بود و پس از آن و بعد از برآوردهکردن شرایط لازم، مجوز اقامت دائم برای شما صادر میشود. در این مدت میتوانید برای مجوز اقامت شغلی یا تحصیلی اقدام کنید. -
اقامت موقت سرمایه گذاری در آلمان:
متقاضیانی که از طریق کارآفرینی و سرمایه گذاری وارد خاک آلمان میشوند نیز مجاز به دریافت اقامت موقت آلمان هستند و با همین اقامت میتوانند مراحل راه اندازی و پیشرفت کسب و کار خود را پیش ببرند.
2-3- اخذ اقامت آلمان با ویزای شنگن
در صورتی که قصد دارید برای سفر و اهداف گردشگری به آلمان بروید و یا قصد دیدار با خانواده را دارید، باید ویزای توریستی یا ویزای شنگن آلمان را دریافت کنید. با دریافت ویزای توریستی، اجازه اقامت موقت ندارید و تنها به اندازه مدت زمان ویزای خود میتوانید در کشور آلمان اقامت داشته باشید.
مدت اعتبار ویزای شنگن آلمان عموماً 90 روز طی 180 روز است.
3- کارت اقامت دائم آلمان
اقامت دائم در آلمان که میتواند از انواع اقامت مانند اقامت سرمایه گذاری آلمان و یا اقامتهای دیگر در این کشور باشد، به افراد اجازه میدهد تا هر زمان که میخواهند در این کشور بمانند. همچنین افرادی که موفق به اخذ اقامت دائم آلمان میشوند، اجازه دارند هر زمان که میخواهند آلمان را ترک کرده، به کشور خود بازگردند.
تنها کسانی میتوانند کارت اقامت دائم آلمان را بگیرند که 3 تا 5 سال تحت اقامت موقت در این کشور حضور داشته یا با کارت آبی اتحادیه اروپا در این کشور مشغول کار بودهاند.
دقت داشته باشید که:
1. داشتن کارت اقامت دائم به معنای اخذ شهروندی آلمان نیست. درباره شهروندی و پاسپورت آلمان در پایان مقاله حرف میزنیم.
2. برای دریافت کارت اقامت دائم آلمان، شرایط تسلط به زبان آلمانی سختگیرانه خواهد بود.
3-1- شرایط اقامت دائم در آلمان
شرایط کلی برای دریافت اقامت دائم آلمان عبارتند از:
- متقاضیان باید قدرت امرار معاش خود (و خانوادهشان) را داشته باشند. کسانی که مستمریبگیر هستند یا از مرکز کار (Job Center) یا اداره رفاه اجتماعی حقوق میگیرند، اجازه دریافت اقامت دائم ندارند.
- متقاضیان باید باید مدرک زبان آلمانی در سطح B1 ارائه کنند.
- متقاضیان باید حداقل 60 ماه حق بیمه بازنشستگی پرداخت کردهباشند. میزان حق بیمهی پرداختی، تاثیری در روند اخذ اقامت ندارد.
- محل زندگی متقاضی باید فضای کافی برای زندگی او و خانوادهاش را داشته باشد.
- متقاضیان باید مجوز کار در آلمان را داشته باشند.
- متقاضیان باید باید دوره ادغام با جامعه آلمان (Integration Course) را پشت سر گذاشته باشند.
- متقاضی نباید مرتکب جرم بزرگی شده باشد. (محکومیتهای نقدی و مجازاتهای تعلیقی تا سهماه، تاثیری روی پرونده مهاجرت ندارند.)
مدارک لازم برای اخذ اقامت آلمان
برای دریافت مجوز انواع اقامت در آلمان مدارکی مورد نیاز است که اکثر آنها بین دو نوع اقامت موقت و دائم مشترک هستند. در لیست زیر مهمترین مدارک را میبینید:
- گذرنامه معتبر.
- گواهی عدم سوء پیشینه.
- داشتن مدرک زبان آلمانی (حداقل در سطح B1).
- بیمه درمانی آلمان.
- گواهی سلامت.
- اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه های خود و خانواده.
دقت داشته باشید که:
- اگر در آلمان کار می کنید به نامه ای از کارفرمای خود و جاب آفر نیاز دارید.
- در صورت تحصیل در آلمان به مدارکی مبنی بر اخذ پذیرش از یک دانشگاه آلمانی نیاز دارید.
- برای کسانی که از طریق ازدواج قصد دریافت مجوز اقامت آلمان را دارند، ارائه گواهی ازدواج الزامی است.
در ادامه به شما میگوییم هر یک از روش های مهاجرت به آلمان (تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و …) چطور منجر به دریافت کارت اقامت آلمان میشوند.
4- اقامت تحصیلی آلمان
انواع اقامت در آلمان برای دانشجویان به صورت زیر است:
- اقامت موقت حین تحصیل در دانشگاه های آلمان
- اقامت دائم در صورت کاریابی پس از فارغالتحصیلی
شرایط انواع اقامت آلمان برای متقاضیان دوره های آوسبیلدونگ نیز مشابه شرایط دانشجویان است.
در ادامهی این مقاله، بر اساس نوع دوره آموزشی، اقامت آلمان از طریق تحصیل را بررسی خواهیم کرد.
4-1- اقامت موقت حین تحصیل در آلمان
متقاضیانی که موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان و همچنین ویزای تحصیلی این کشور میشوند، پس از ورود به خاک آلمان باید برای دریافت کارت اقامت موقت خود اقدام کنند. اعتبار اقامت موقت برای دانشجویان مشغول به تحصیل در آلمان به اندازه طول دوره تحصیلی آنها و مدت اعتبار ویزایشان است.
خوب است بدانید که اقامت تحصیلی آلمان به شما اجازه کار دانشجویی را میدهد. بر اساس قوانین آلمان شما میتوانید به مدت 140 روز کامل یا 280 نیمروز به کار همزمان با تحصیل در آلمان مشغول باشید.
4-2- اقامت دائم آلمان پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه
پس از اینکه درس شما در آلمان تمام میشود، 2 مسیر پیشِ رو دارید:
- ادامه تحصیل در آلمان در مقاطع بالاتر که منجر به دریافت اقامت موقت تحصیلی آلمان میشود.
- کاریابی در آلمان به مدت 1سال و نیم (18ماه) و اخذ اقامت کاری که این اقامت نیز در ابتدا موقت است و درباره آن مفصلاً در ادامه حرف میزنیم.
متقاضیانی که قصد دارند پس از فارغالتحصیلی از دانشگاه اقامت دائم آلمان را نیز دریافت کنند، باید شرایط زیر را داشته باشند:
- حداقل دو سال اقامت موقت و کار در آلمان به عنوان کارگر ماهر
- داشتن شغلی مجاز جهت کار قانونی در آلمان
- پرداخت حق بیمه بازنشستگی به مدت 24 ماه
- داشتن دانش پایه از سیستم حقوقی، اجتماعی و زندگی در آلمان
- داشتن فضای کافی برای زندگی در آلمان
- دریافت مدرک زبان آلمانی در سطح B1 طبق چارچوب مشترک اروپایی مرجع (CEFR)
5- انواع اقامت آلمان برای دوره های آوسبیلدونگ
همانطور که گفتیم انواع اقامت دوره های آوسبیلدونگ آلمان مشابه انواع اقامت تحصیلی این کشور است. یعنی شما در طول گذراندن دوره آوسبیلدونگ آلمان، اقامت موقت دارید و پس از پایان دوره در صورت کاریابی میتوانید مراحل رسیدن به اقامت دائم آلمان را طی کنید.
پس مانند تحصیل در دانشگاه، شرکت در دوره آوسبیلدونگ نیز میتواند شرایط اخذ اقامت دائم آلمان را برای شما فراهم کند با این تفاوت که:
- طول دوره آوسبیلدونگ نسبت به تحصیل در دانشگاه کمتر است.
- به دلیل آموزش همزمان مهارتهای تئوری و عملی، شانس پیدا کردن شغل برای فارغالتحصیلان آوسبیلدونگ بالا است.
- فارغالتحصیلان دوره آوسبیلدونگ عموماً باید در رشته تخصصی خودشان در آلمان به کار مشغول شوند.
- متقاضیان برای شرکت در این دوره باید مدرک زبان آلمانی داشته باشند، بنابراین کار راحتتری برای برآوردهکردن شرط مدرک B1 اخذ اقامت دائم آلمان خواهند داشت.
اگر پس از دوره آوسبیلدونگ موفق به اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی آلمان شدید، میتوانید برای دریافت اقامت موقت تحصیلی اقدام کنید.
با ما بمانید تا شرحی کامل درباره سایر روش های اخذ اقامت آلمان حرف بزنیم.
6- اقامت کاری آلمان
بر اساس منابع معتبر، احتیاج آلمان به نیروی کار یکی از معضلات سالهای اخیر در این کشور است. این موضوع به این معناست که آلمان به نیروی کار متخصص، اقامت میدهد و شما میتوانید اقامت آلمان از طریق کار را دریافت کنید.
برای کار در آلمان باید ابتدا ویزا دریافت کنید که مراحل دریافت آن به این صورت است:
- یافتن کار در مراکز کاریابی آلمان.
- مراجعه به سفارت برای دریافت مجوز ورود و ویزای کار آلمان.
- دریافت اقامت کاری بعد از ورود به آلمان.
با انواع ویزای کاری آلمان در مقاله جامع کار در آلمان آشنا شوید.
در این جدول میتوانید جزئیات بیشتری در مورد ویزای کار در آلمان بخوانید.
شماره مرحله | اقدام لازم در هر مرحله | نکات |
---|---|---|
1 | انتخاب ویزا و بررسی مدارک لازم برای ویزای انتخابی | نوع ویزای خود را بر اساس شرایطی که دارید، تعیین کنید. |
2 | وقت گرفتن از سفارت آلمان | دریافت وقت سفارت آلمان به صورت آنلاین انجام میشود. |
3 | ثبت درخواست ویزا در سفارت آلمان | مدارک خود را تحویل سفارت دهید. هزینه 75 یورویی ثبت درخواست را بپردازید. |
4 | سفر به آلمان | این مرحله مشروط بر دریافت ویزا انجام میشود. |
5 | دریافت اقامت | این مرحله مشروط بر دریافت ویزا انجام میشود. |
6-1- دریافت اقامت آلمان از طریق کار برای چه کسانی ممکن است؟
بر اساس قانون انواع اقامت در آلمان (AufenthG) کسانی که جزئی از گروههای زیر باشند، به عنوان کارگر ماهر شناخته شده و میتوانند با داشتن شرایطی که میخوانید، اقامت دائم آلمان را دریافت کنند.
- افرادی که دوره های تحصیلی و آموزشهای حرفهای (مانند آوسبیلدونگ) را با موفقیت در آلمان به پایان رساندهاند یا مدرک حرفهای خارجی معادل مدرک تحصیلی در آلمان دارند.
- دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا
- محققان بین المللی مطابق با دستورالعمل (EU) 2016/801
بر اساس قوانین جدید اقامتی آلمان، کسانی که به هرکدام از دستههای زیر تعلق داشته باشند، میتوانند سادهتر اقامت دائم آلمان را دریافت کنند:
- 1. دارندگان کارت آبی اتحادیه اروپا
- 2. افرادی که تحصیلات عالی یا آموزش حرفه ای را در آلمان گذراندهاند
- 3. افراد خوداشتغال یا کارآفرین
کسانی هم که کارت آبی اتحادیه اروپا را دارند، برای دریافت اقامت دائم آلمان باید:
- حداقل 27 ماه کار کرده باشند.
- کار آنها توسط آژانس فدرال تایید شده باشد.
- اثبات کنند که مالیاتها و کمکهای لازم را به دولت آلمان پرداخت کردهاند.
6-2- شرایط اقامت کاری دائم آلمان برای کارگران ماهر چیست؟
کارگران ماهر برای اخذ اقامت دائم آلمان از طریق کار باید:
- به مدت سه سال با اقامت موقت در آلمان کار کرده باشند.
- توانایی تامین هزینههای زندگی خود را بدون کمک دولت داشته باشند.
- حداقل به مدت 36 ماه هزینهی طرح بیمه بازنشستگی قانونی سهم اجباری یا داوطلبانه را پرداخت کرده باشند.
- شغلی مطابق با شرایط مجوز اقامت فعلی داشته باشند.
- مدرک B1 مهارت زبان آلمانی را در سطح چارچوب مشترک اروپایی مرجع (CEFR) اخذ کرده باشد.
- اطلاعات اولیهای از سیستم حقوقی و اجتماعی و شیوه زندگی در آلمان را بر اساس آزمون «زندگی در آلمان» داشته باشد.
- قادر به تامین فضای کافی برای زندگی خود و اعضای خانوادهشان باشد.
هنوز یک روش مهم دیگر برای اخذ اقامت باقی مانده است! با اقامت سرمایه گذاری آلمان در بخش بعدی آشنا شوید.
7- اقامت سرمایه گذاری آلمان
اگر قصد کار و تحصیل در آلمان را ندارید اما میخواهید اقامت این کشور را دریافت کنید، اقامت سرمایه گذاری آلمان را به شما پیشنهاد میدهیم. شما میتوانید با ایجاد شغل و کارآفرینی، اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری را دریافت کنید. فقط باید در ابتدا میزان مشخصی سرمایه اولیه داشته باشید.
همچنین باید ویزای خوداشتغالی آلمان را دریافت کنید که در گروه ویزای کاری قرار میگیرد. برای دریافت این ویزا باید شرایط زیر را داشته باشید:
- بودجه مورد نیاز برای انجام سرمایه گذاری در آلمان را در اختیار داشته باشید.
- ثابت کنید که سرمایه گذاری شما به نفع اقتصاد آلمان خواهد بود.
- موضوع سرمایه گذاری شما باید مورد نیاز کشور آلمان باشد.
اگر شرایط لازم را داشته باشید و موفق به حفظ جایگاه خود به عنوان کارآفرین شوید، میتوانید پس از 3 سال، اجازه اقامت خود را به مدت نامحدود تمدید کنید. با دریافت اقامت سرمایه گذاری آلمان میتوانید هر زمان که نیاز است از کشور خارج و به آن وارد شوید. همچنین محدودیتی از نظر مدت حضور در آلمان نخواهید داشت.
8- اقامت آلمان از طریق ازدواج
ازدواج با یک فرد آلمانی یا کسی که اجازه اقامت دائم در آلمان را دارد، میتواند امکان اقامت در این کشور را برای افراد فراهم کند. الزامات کسب اقامت آلمان از طریق ازدواج شامل تسلط کافی به زبان آلمانی در سطح B1 است و مانند سایر مجوزهای اقامتی، در ابتدا مجوز اقامت موقت دریافت میکنید.
شرایط دریافت اقامت دائم از طریق ازدواج به شرح زیر است:
- متقاضی باید سن قانونی یعنی حداقل 18 سال را داشته باشد.
- همسر متقاضی باید مجوز اقامت دائم آلمان را ارائه کند یا ملیت آلمان را داشته باشد.
- باید حداقل سه سال از اقامت موقت متقاضی در آلمان گذشته باشد.
- متقاضی و همسرش باید ثابت کنند ازدواجشان صوری نیست. این کار از طریق زندگی مشترک و ارائه اسناد ازدواج ممکن میشود.
- متقاضی باید مدرک مهارت زبان آلمانی B1 طبق چارچوب مشترک اروپایی مرجع (CEFR) را دریافت کند.
- متقاضی باید دانش پایه از سیستم حقوقی و اجتماعی و شیوه زندگی در آلمان را داشته باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره اقامت آلمان از طریق ازدواج و حتی اخذ شهروندی آلمان در ادامه مقاله همراه ما باشید.
9- اقامت پناهندگی آلمان
کشور آلمان که جزء کشورهای مهاجرپذیر اروپا محسوب میشود، سالانه میزبان تعداد زیادی از پناهندگانی است که به دنبال اقامت تازه پناهندگی در آلمان هستند. بیشتر این پناهندگان معمولاً از کشورهای زیر هستند:
- سوریه
- افغانستان
- ترکیه
- عراق
- و اخیراً اوکراین
به طور کلی مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی به هیچکس توصیه نمیشود چرا که با ریسکها و خطرهای مختلفی همراه است اما اگر فردی به عنوان پناهنده رسمی در آلمان شناخته شود و مجوز پناهندگی بگیرد، پس 3 الی 5 سال اقامت موقت میتواند برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام کند.
به خاطر داشته باشید پناهندگانی که از طرف دولت آلمان کمک مالی قابل توجهی دریافت میکنند، امکان دریافت اقامت دائم را نخواهند داشت. بنابراین از شرایط اخذ اقامت دائم آلمان برای پناهندگان میتوان به عدم نیاز به کمک مالی دولت یا دریافت مبالغی کم و قابل چشمپوشی اشاره کرد.
10- اخذ شهروندی و پاسپورت آلمان
در صورتی که والدین شما تابعیت آلمان را داشته باشند یا شما در آلمان متولد شده باشید، به صورت خودکار شهروند این کشور محسوب خواهید شد، در غیر این صورت میتوانید پس از 5 تا 8 سال زندگی قانونی در آلمان پاسپورت بگیرید که مشروط به اخذ اقامت دائم آلمان است.
برای دریافت پاسپورت آلمان باید:
- به زبان آلمانی مسلط باشید.
- تمکن مالی لازم برای زندگی در آلمان را داشته باشید.
- جامعه آلمان و قوانین و فرهنگ آن را به صورت کامل بشناسید.
11- مزایا و معایب اقامت در آلمان
یکی از مهمترین نکاتی که در مورد اقامت در آلمان باید به آن توجه داشته باشیم، مزایا و معایب آن است. اقامت در آلمان نه آنقدر بیعیب است و نه آنقدرها پرضرر. در بخش پایانی مقاله، به بررسی مزایا و معایب اقامت در آلمان خواهیم پرداخت.
11-1- مزایای اقامت در آلمان
- 1. با اخذ مجوز اقامت در آلمان میتوانید بدون محدودیت در این کشور کار کنید.
- 2. اقامت در آلمان باعث کسب اعتبار شما در بانکهای این کشور میشود و شانس شما را برای دریافت وامهای بانکی نیز افزایش میدهد.
- 3. با داشتن اقامت دائم آلمان میتوانید بدون محدودیت به هرکدام از کشورهای حوزه اتحادیه اروپا سفر کنید.
- 4. کسی که مقیم آلمان است، حق استفاده از بیمه تامین اجتماعی و سلامت را خواهد داشت و در صورت از دست دادن شغل یا بیکار شدن میتواند از مزایای اجتماعی آن بهرهمند شود.
- 5. با داشتن اقامت دائم آلمان میتوانید برای تحصیل در دانشگاههای این کشور کمک مالی دریافت کنید.
- 6. پس از دریافت اقامت دائم آلمان به عنوان یک شهروند آلمانی از مزایای شهروندی در این کشور اروپایی بهره خواهید برد.
اگر میخواهید با یک مرحله قبل از اخذ اقامت آلمان آشنا شوید و ببینید که چگونه شرایط مهاجرت به این کشور برایتان فراهم میشود، روی این فایل کلیک کنید.
11-2- معایب اقامت در آلمان
- 1. دریافت اقامت دائم آلمان به صورت مستقیم از طریق تمامی روش های مهاجرت به این کشور میسر نیست.
- 2. دانشجویان پس از فارغالتحصیلی تنها با کاریابی میتوانند به اقامت دائم آلمان برسند.
- 3. شرایط اخذ اقامت دائم آلمان گاهی پیچیده به نظر میرسد و همچنین بروکراسی و مراحل اداری میتواند اذیتکننده باشد.
- 4. برای اخذ اقامت دائم آلمان باید مدرک زبان آلمانی ارائه کنید و یادگیری این زبان آسان نیست.
سوالات متداول انواع اقامت در آلمان
کارت اقامت آلمان به دو صورت دائمی و موقت به متقاضیان داده میشود.
اگر پس از پایان اقامت تحصیلی آلمان موفق به پیدا کردن کار شوید، میتوانید اقامت دائم آلمان را بگیرید.
کارگران ماهری که تخصص کافی در زمینههای مختلف داشته باشند میتوانند اقامت کاری آلمان را دریافت کنند.
برای دریافت اقامت سرمایه گذاری آلمان باید بتوانید ویزای کارآفرینی یا خوداشتغالی آلمان را به دست آورید.
کسانی که در آلمان متولد شدهاند یا والدین آلمانی دارند، شهروند آلمان محسوب میشوند. سایر افراد باید 5 تا 8 سال در آلمان زندگی کنند.
جمع بندی
روشهای مختلفی برای اخذ اقامت آلمان وجود دارد. شما میتوانید با دریافت ویزای کار در آلمان، مجوز اقامت در این کشور را دریافت کنید یا پس از پایان تحصیلات خود، در این کشور بمانید. همچنین راه کارآفرینی و سرمایهگذاری برای شما فراهم است و میتوانید از این طریق اقامت موقت و دائم آلمان را دریافت کنید. با توجه به قوانین آلمان خوب است بدانید که تبدیل اقامت موقت به اقامت دائم عموماً 5 سال زمان میبرد.
در صورت تمایل برای مشاوره تخصصی با مشاورین ارشد موسسه حقوقی سروش فردا فرم مشاوره مهاجرت را پر کنید.
0 پرسش و پاسخ
توصیه می کنیم پس از ارسال سوال خود، پرسش و پاسخ های انجام شده در همین بخش را مطالعه کنید.