رضایت از زندگی در آلمان
بسیاری از افراد تحت تاثیر فضای مجازی تصور میکنند رفتار مردم آلمان نژادپرستانه است و برای مهاجرت به این کشور که یکی از قطبهای صنعتی و اقتصادی اروپاست تردید دارند. ما در این مقاله با استناد به دادههای سایتهای معتبری مانند یورونیوز و دویچه وله، تصویری حقیقی از میزان رضایت زندگی در آلمان را برای شما ساخته و به سوالات مهم شما در این زمینه پاسخ دادهایم؛ سوالاتی مانندِ:
- رفتار مردم آلمان با مهاجران چگونه است؟
- رفتار مردم آلمان با ایرانیان چگونه است؟
- زندگی مسلمانان در این کشور چطور پیش میرود؟
- نکات مهم در خاطرات یک ایرانی مقیم آلمان کدامند؟
- مشکلات زندگی در آلمان چیست؟
- و …
بررسی رضایت از زندگی در آلمان
رضایت از زندگی در آلمان یکی از مهمترین عواملی است که افراد پیش از شروع فرآیند مهاجرت، به آن توجه خواهند کرد. به طور کلی و با بررسی رفتار مردم آلمان با مهاجران میتوان به اطلاعات اولیهای درباره وضعیت زندگی در آلمان دست یافت. ما در این مقاله با تحلیل رفتار مردم آلمان با ایرانیان و مقایسهی آن با خاطرات یک ایرانی مقیم آلمان، صحت اطلاعات موجود در فضای مجازی را بررسی خواهیم کرد. همچنین به بازبینی مشکلات زندگی در آلمان خواهیم پرداخت تا شما با اطلاعات کافی تصمیمگیری کنید. در نظر داشته باشید که این مقاله با استناد به مقالات خبرگزاریهای معتبری مانند یورونیوز و دویچه وله نوشته شده است و در پایان نیز در فایلی مجزا، به بررسی شاخصهای کیفیت زندگی در آلمان میپردازد.
آدرس اینستاگرام موسسه سروش فردا: eurolife@ کلیک کنید.
در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید.
همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.
1. رفتار مردم آلمان با مهاجران
برخلاف آنچه در برخی صفحات فضای مجازی مشاهده میکنیم، رفتار مردم آلمان با مهاجرین سایر کشورها نژادپرستانه و تحقیرآمیز نیست. بر اساس گزارش سایت دویچه وله، مهاجرین به کشور آلمان نسبت به آلمانیها دیدگاه خوشبینانهتری به آینده دارند.
این تحقیقات نشان میدهد نه تنها مهاجرین زندگی سختی در آلمان ندارند، بلکه میزان خوشبینی آنها به آینده نیز بیش از آلمانیها است. خوب است بدانید که این پژوهشها با بررسی شاخصهایی مانند موارد زیر انجام شده است:
- 1. خوشبختی افراد
- 2. میزان رضایت از شغل
- 3. اوقات فراغت
- 4. میزان درآمد
- 5. سلامت
درباره فرهنگ و شیوه های رفتاری در آلمان میتوان به چند نکته اصلی اشاره کرد:
- 1. آلمانیها مستقیم و بیپرده صحبت میکنند و بهتر است در مواجهه با آنها نیز تعارفات مرسوم را کنار بگذارید.
- 2. شهروندان آلمان وقتشناس هستند و عموماً راس زمان تعیین شده به قرارشان میرسند.
- 3. حریم شخصی برای آلمانیها اهمیت زیادی دارد بنابراین نه از آنها انتظار داشته باشید که درباره زندگی و مشکلات شما پرس و جو کنند و نه خودتان وارد حریم خصوصی آنها شوید.
54 درصد از مهاجرینی که فرزندان زیر 30 سال دارند، معتقدند زندگی خوبی در انتظار آنها است درحالی که این آمار نزد خانوادههای آلمانی حدود 27درصد است.
با ما همراه باشید تا شرایط زندگی مهاجران در آلمان را نیز بررسی کنیم.
2. زندگی در آلمان برای مهاجران
زندگی در آلمان برای مهاجران با موفقیت تحصیلی و کاری همراه بوده است و عموماً با گذشت زمان افراد به فرهنگ و شرایط زندگی در این کشور خو میگیرند. با توجه به تعادل میان هزینه های زندگی و درآمد در آلمان، قدرت خرید و کیفیت زندگی در این کشور بالا است.
در فایل PDF پایان مقاله، شاخص های کیفیت زندگی در آلمان را ارائه کردهایم.
شاید بتوان گفت یکی از نکات منفی مهاجرت به آلمان، میزان شادی پایین مهاجران در این کشور است.
بر اساس گزارشی که در سایت یورونیوز منتشر شده است، ساکنین خارجی کشور آلمان معتقدند که از زندگی کاری خود رضایت دارند اما خود را تنها و ناشاد میدانند. عدهای از کسانی که در نظرسنجی یورونیوز شرکت کردهاند گفتهاند پیدا کردن یک دوست در کشور آلمان کار راحتی نیست و هنگام استقرار در این کشور نیز با مشکلاتی مواجه بودهاند.
همچنین در نظرسنجی موسسه InterNations که میزان رضایت از زندگی مهاجرین در 53 کشور را مورد بررسی قرار میداد، کشور آلمان رتبه 49 را به دست آورد که به دلایل ذکر شده بوده است.
2.1. زندگی در آلمان برای دانشجویان
با توجه به کیفیت دانشگاه های آلمان گفته میشود که از هر 10 دانشجوی مشغول به تحصیل در آلمان، 1 دانشجو مهاجر است. بر اساس مصاحبهای که سایت دویچه وله (DW) با یک دانشجوی معماری مهاجر در آلمان داشته است، رقابت در بین دانشجویان در آلمان دوستانه است و کسی به دنبال اثبات بهتر بودن خود از دیگران نیست.
برای این دانشجو، استفاده از دوچرخه برای رفت و آمد جالب توجه بود و او به طور کلی تجربه زندگی در آلمان را لذتبخش میدانست هرچند که آلمان بهشتی که تصور میکرد نبود!
2.2. زندگی در آلمان برای نیروهای کار
شرایط مهاجرت کاری به آلمان ایدهآل است و با توجه به نیاز روزافزون این کشور به نیروی کار متخصص در زمینههای مختلف (از پزشکی و پرستاری تا مشاغل فنی)، شانس کاریابی برای مهاجران زیاد است.
بر اساس گزارش دویچه وله و به نقل از OECD (Organization for Economic Cooperation and Development)، بیش از 70 درصد از کسانی که با قصد کار در آلمان به این کشور مهاجرت میکنند، موفق به کاریابی و استخدام میشوند.
2.3. شرایط زندگی در آلمان برای پناهندگان
به طور کلی هیچکدام از متخصصین در زمینه مهاجرت، پناهندگی در کشورهای دیگر را توصیه نمیکنند. به دلیل امنیت پایین این روش و نداشتن حقوق برابر نسبت به سایر افراد جامعه در کشور مقصد، توصیه میکنیم از این روش برای مهاجرت استفاده نکنید.
اما اگر به دنبال اطلاعاتی درباره شرایط کار پناهندگان در این کشور هستید، به مقاله کار در آلمان برای پناهندگان مراجعه کنید.
دقت کنید که در کشور آلمان و با شروع سال 2024 قانونی مبنی بر اخراج پناهندگان ایرانی ساکن در آلمان وضع شد. در گذشته قانون منع اخراج پناهندگان به ایران در 16 ایالت آلمان تصویب شده بود که در کنفرانس وزرای داخلی ایالتها تمدید نشد و از 31 دسامبر 2023، مجددا قانون اخراج به ایران اعمال شده است.
با توجه به اتفاقات اخیر در کشور ایران و خروج افراد زیادی از این کشور به مقصد آلمان، رقم پناهجویان ایرانی مقیم آلمان بالاتر رفته است و ایالات این کشور نسبت به وضعیت پناهندگان اتفاق نظر ندارند و مشخص نیست قانون منع اخراج پناهندگان چه زمانی اجرایی شود.
اما اگر ایرانیان به صورت قانونی و با دریافت ویزا به آلمان مهاجرت کنند، شرایط برایشان چگونه خواهد بود؟ پاسخ را در بخش بعد بخوانید.
3. رفتار مردم آلمان با ایرانیان
به تصور بیشتر مردم که تحت تاثیر فضای مجازی شکل گرفته است، آلمانیها نژادپرستاند و رفتار مناسبی با اهالی سایر کشورها و مخصوصا ایرانیان ندارد.
اما آیا واقعیت نیز چنین است؟ آیا واقعا رفتار مردم آلمان با ایرانیان نژادپرستانه و تحقیرآمیز است؟
به طور کلی و با توجه به تجربیاتی که ایرانیان مقیم آلمان داشتند و همچنین خاطرات یک ایرانی مقیم آلمان، چنین چیزی صحت ندارد. رفتار مردم آلمان با مهاجرین و ایرانیان، آن طور که در فضای مجازی نوشتهاند، نیست.
بسیاری از ایرانیان با فرض همنژاد بودن با آلمانیها، فرضیهی آریایی بودن را مطرح میکنند که ممکن است با رفتار مناسبی از سوی آلمانیها مواجه نشوند اما این به معنای نژادپرستبودن یا بدرفتاری آلمانیها با ایرانیان نیست.
3.1. زندگی در آلمان برای مسلمانان
مسلمانان، دومین گروه پرجمعیت مذهبی در کشور آلمان هستند و عموماً از زندگی خود رضایت دارند. بخش مهمی از دغدغهی مسلمانان در کشورهای اروپایی، مربوط به خرید مواد غذایی است. در سالهای اخیر و با گسترش فرهنگ گیاهخواری در کشور آلمان، مسلمانان میتوانند به راحتی با خرید محصولات گیاهی، از وجود نداشتن گوشتهایی که در دین اسلام حرام است در آنها مطمئن باشند.
همچنین در بسیاری از سوپرمارکتهای این کشور، مواد غذایی با نشان حلال عرضه میشود که میتواند به مسلمانان کمک کند.
رفتار مردم آلمان با مهاجران مسلمان مانند سایر اقوام است. از آنجایی که بخشی از کارفرمایان آلمانی هم مسلمان هستند، کارمندان میتوانند با خیالی راحتتر به انجام فرایض دینی خود بپردازند. در کشور آلمان همچنین نرمافزارهایی مختص مسلمانان وجود دارد که ساعت فرارسیدن نمازهای روزانه را یادآوری میکند که یکی از خدمات مهم آلمان برای مسلمانان است.
البته ممکن است عدهای از آلمانیها مانند بسیاری از مردم سراسر جهان به اعتقادات ادیان دیگر و مخصوصا مسلمانان احترام نگذارند، اما به صورت کلی اگر از یک مسلمان بپرسیم که آیا از زندگی در آلمان راضی هستید؟ احتمالا با پاسخ مثبت مواجه خواهیم شد و رضایت نسبی از رفتار مردم آلمان با مهاجران مسلمان وجود دارد.
4. خاطرات یک ایرانی مقیم آلمان
تاکنون ایرانیان زیادی از راهها و روشهای مختلف وارد آلمان شدهاند. روشهایی مانند کار در آلمان، تحصیل در آلمان و راههای دیگری مانند پناهندگی در آلمان از راههای ورود به آلمان هستند. این افراد با هر روش مهاجرتی که داشتهاند، از رفتار مردم آلمان با ایرانیان و خاطرات خود از زندگی در این کشور گفتهاند.
یکی از مهمترین و پرتکرارترین نکاتی که در خاطرات یک ایرانی مقیم آلمان شنیده میشود، تفاوتهای فرهنگی نسبتاً زیاد بین ایران و آلمان است. به طور مثال در زمینهی مصرفگرایی، آلمانیها محتاطتر از ایرانیان هستند و نسبت به مصرف برق و آب حساسیت بالایی دارند.
نکتهی دیگری که میتواند در رفتار مردم آلمان با مهاجران ایرانی موثر باشد، عادتهای غذایی آنان است. به طور معمول آلمانیها مانند ایرانیان وعدهای مشخص به نام ناهار و شام ندارند. به گفتهی کسانی که در آلمان زندگی کردهاند، آلمانیها یک وعدهی غذایی سبک در طول روز استفاده و وعدهی شبانه را نهایت تا ساعت 7ونیم غروب میل میکنند.
4.1. وضعیت مهاجران ایرانی در آلمان
معمولا مردم ایران از روشهای تحصیلی و کاری برای مهاجرت به آلمان استفاده میکنند و عمدتا موفق میشوند موقعیتهای شغلی مناسبی برای خودشان پیدا میکنند. با این تفاسیر میتوانیم بگوییم وضعیت مهاجران ایرانی در آلمان مناسب است و آنها از زندگی خود رضایت دارند.
البته یکی از مهمترین مشکلات زندگی در آلمان، شایستهسالاری است. به این معنا که باید در سطح بالایی از تخصص خود قرار داشته باشید که موفق به کسب یک جایگاه شغلی یا تحصیلی ایدهآل شوید.
در بخش مشکلات زندگی در آلمان به طور کامل به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
5. مشکلات زندگی در آلمان
-
1. مشکلات زبان در آلمان:
یکی از مهمترین مشکلات زندگی در آلمان برای مهاجرین، مسئلهی زبان است. حتی اگر برای تحصیل به این کشور بروید و در یک دانشگاه انگلیسیزبان هم تحصیل کنید، بازهم لازم است زبان آلمانی را یاد بگیرید. برای تحصیل در سطح دکتری در تمامی دانشگاههای آلمان باید زبان آلمانی بلد باشید چرا که این مقطع تنها به زبان آلمانی تدریس میشود.
اما راهحلی که برای این موضوع وجود دارد، شرکت در دوره زبان مجارستان است. با شرکت در این دورهها میتوانید پس از به دست آوردن سطح مورد نیاز در زبان آلمانی وارد این کشور شوید درحالی که پیش از مهاجرت به آلمان ویزای شنگن خود را دریافت کردهاید و وارد حوزه اتحادیه اروپا شدهاید.
-
2. رقابت در کاریابی:
از دیگر مشکلاتی که زندگی در آلمان ممکن است برای شما به وجود بیاورد میتوانیم به سختی پیداکردن شغل اشاره کنیم. با توجه به اینکه تعداد مهاجرین متخصص در این کشور بالاست، کار سختی برای پیداکردن جایگاه شغلی مورد نظرتان خواهید داشت و باید با تعداد زیادی متخصص رقابت کنید. -
3. بروکراسی:
از طرفی پیچیدگی کارهای اداری در این کشور نیز ممکن است کمی مشکلساز باشد.
به صورت کلی و با مقایسهی مزایا و معایب زندگی در آلمان برای مهاجرین میتوانیم نتیجه بگیریم که زندگی در این کشور رضایتبخش است. مهاجرین میتوانند از امکانات کاری و دانشگاهی این کشور استفاده کنند و در جایگاههای شغلی مهم آن شروع به فعالیت کنند.
6. میزان رضایت از زندگی در آلمان
آمار ارائه شده در سایت eurostat نشان میدهد که نرخ رضایت از زندگی در آلمان 6.5 است. این عدد اگرچه آلمان را در صدر کشورهایی با بیتشرین میزان رضایت قرار نمیدهد، بیانگر آن است که اکثر مردم (مهاجر و غیرمهاجر) بیشتر از آنکه از زندگی در آلمان ناراضی باشند، از شرایط رضایت دارند.
بر اساس آخرین آمار ارائه شده در سایت سازمان بهداشت جهانی، امید به زندگی در آلمان 80.5 سال اعلام شده است.
همچنین با توجه به آنچه در تیترهای گذشته خواندیم، مسئلهی زندگی در کشور آلمان را به دو بخش تقسیم میکنیم:
- 1. تفاوتهای فرهنگی
- 2. مشکلات کاری و تحصیلی
هردوی این معضلات میتواند برای مهاجرین و مخصوصا ایرانیان، تبدیل به مسئلهای پیچیده شود اما با استفاده از یک برنامهریزی درست و انتخاب آگاهانهی مسیر، میتوانید تجربهی خوبی از زندگی در کشور آلمان داشته باشید. ضور و همراهی وکلای مجرب و آشنا با کشور آلمان میتواند ضمن آسان کردن مسیر مهاجرت، با سرعت رسیدن به رضایت از زندگی در این کشور را برایتان افزایش دهد.
اگر به دنبال شاخصهای کیفیت زندگی در آلمان هستید، روی این فایل کلیک کنید.
پرسش های متداول رضایت از زندگی در آلمان
برخلاف اخبار موجود در فضای مجازی، رفتار مردم آلمان با ایرانیان نژادپرستانه نیست و متعادل و محترمانه است.
تفاوتهای عمدهی فرهنگی یکی از مهمترین موضوعاتی است که در خاطرات یک ایرانی مقیم آلمان به آن اشاره شده.
با توجه به گزارشهای سایتهای معتبر، مهاجرین نه تنها رفتار بدی از آلمانیها ندیدهاند بلکه میزان امید به آیندهی بالایی نیز دارند.
الزام به یادگیری زبان، یکی از مهمترین مشکلات زندگی در آلمان است.
زندگی مسلمانان در آلمان سختی خاصی ندارد و آنان میتوانند مواد غذایی مورد نیاز خود را از فروشگاههای مختلف خریداری کنند.
جمع بندی
با استناد به پژوهشهای انجام شده میتوان گفت که نژادپرستی در آلمان یک پدیدهی غالب نیست و نمیتوان تمام مردم این کشور را متهم به نژادپرستی کرد. بلکه بررسی خاطرات مهاجرین ایرانی و غیرایرانی نشان میدهد که مردم آلمان رفتار خوبی با مهاجرین دارند و مهاجرین نیز فرصت رشد و ترقی در این کشور را خواهند داشت. درست است که آلمان هم مانند بسیاری از کشورها، مشکلاتی برای زندگی دارد اما در مجموع، زندگی در این کشور میتواند تجربهای موفق و متفاوت را به همراه داشته باشد.
در صورت تمایل برای مشاوره تخصصی با مشاورین ارشد موسسه حقوقی سروش فردا فرم مشاوره مهاجرت را پر کنید.
0 پرسش و پاسخ
توصیه می کنیم پس از ارسال سوال خود، پرسش و پاسخ های انجام شده در همین بخش را مطالعه کنید.