ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان

ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان

ممکن است بسیاری از افراد در حین تحصیل در  مقطع کارشناسی و یا پس از اتمام آن و ورود به بازار کار به این نتیجه برسند که رشته انتخابی آنها در مقطع کارشناسی درست نبوده و با شرایط بازار کار یا علاقه شخصی شان مطابقت ندارد. از طرفی میل به زندگی بهتر و ورود سریع تر به جوامع پیشرفته، تمایل به مهاجرت تحصیلی را تقویت می کند. این دو در کنار هم نیاز به دانش بیشتر در خصوص امکان ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان را ایجاد می کنند. در این مقاله به سوالات زیر می پردازیم:

  • شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان به چه مسائلی بستگی دارد؟
  • آیا تغییر رشته برای اپلای آلمان امکان پذیر است؟
  • آیا امکان استفاده از بورسیه آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط وجود دارد؟
  • مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان چگونه است؟
  • آیا شرایطی برای تحصیل در رشته غیر مرتبط به صورت رایگان در آلمان وجود دارد؟
  • شرایط اپلای با لیسانس و ارشد نامرتبط در آلمان چگونه است؟

بررسی ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان

ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان برای کسانی که تمایل به تغییر رشته هم زمان با مهاجرت به این کشور پیشرفته اروپایی را دارند، یک انتخاب بسیار جذاب است. علاوه بر شرایطی که برای انتخاب رشته موثر است و ممکن است بیشتر از علاقه شرایط کار و آینده شغلی مورد نظر قرار گیرد، تغییر علاقه‌مندی با گذر زمان نیز می تواند باعث احساس نیاز به تغییر رشته گردد. شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان برای رشته های تقریبا مرتبط و یا رشته هایی که امکان کار میان رشته ای دارند، تقریبا آسان و در دسترس است. البته دقت داشته باشید که مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان بستگی به دانشگاه محل تحصیل دارد. در این مقاله در خصوص برخی شرایط اپلای با لیسانس و ارشد نامرتبط در آلمان بر اساس به‌روزترین منابع خواهیم پرداخت.

آدرس اینستاگرام موسسه سروش فردا: eurolife@ کلیک کنید.

در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید.

همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.

ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در اپلای به آلمان
Berlin,-Deutschland

1 . ادامه تحصیل در  آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

گرفتن مدرک کارشناسی ارشد در آلمان فرصتی عالی برای متقاضیان است تا بر اساس دانشی که در دوره لیسانس به دست آورده‌اند، تخصص بیشتری پیدا کنند. دانشجویان با این روش می‌توانند در رشته تحصیلی خود به عنوان یک متخصص بین‌المللی شناخته شوند. ادامه تحصیل کارشناسی ارشد در آلمان، شرایط بهتری در اختیار متقاضیان حضور در بازار کار این کشور و کشورهای دیگر اروپایی قرار می‌دهد.

از الزامات ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • 1. ارائه مدرکی مبنی بر پایان تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه مورد تایید کشور آلمان است. با توجه به رنج بالای دانشگاه های مورد تایید این کشور، این مرحله معمولا به سادگی قابل انجام است.
  • 2. داشتن مدرک زبان معتبر (ارتباط مستقیم با شرایط دانشگاه انتخابی)
  • 3. ارائه مدارکی مانند (a.) مدارک شناسایی، (b.) انگیزه‌نامه، (c.) تمکن مالی و …

خوب است بدانید که:
1. متقاضیانی که دوره دبیرستان خود را به پایان رسانده و مدرک دیپلم خود را دریافت کرده‌اند نیز می‌توانند برای تحصیل کارشناسی در بهترین دانشگاه های آلمان اقدام کنند.
2. ادامه تحصیل در آلمان در مقطع دکتری نیز امکان‌پذیر است.

همینجا فرم ارزیابی را پرکنید. به زودی برای مشاوره تخصصی با شما تماس می گیریم.

2. ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان

همانطور که گفتیم ادامه تحصیل در مقاطع مختلف وقتی برای متقاضیان ممکن است که شرایط پذیرشی مثل مدارک تحصیلی یا گواهی دوره های پیش نیاز را داشته باشند.

دقت داشته باشید که قبول مدارک و احراز شرایط اپلای با لیسانس و ارشد نامرتبط در آلمان بستگی به  نظر دانشگاه یا نهاد بررسی‌کننده مدرک علمی متقاضی دارد.

اداره مرکزی آموزش خارجی (Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen، ZAB) مرجع رسمی آلمان در مورد اطلاعات در مورد مدارک و موسسات خارجی است. همه دانشگاه های آلمان معمولاً هنگام تصمیم گیری در مورد پذیرش یا عدم پذیرش متقاضی بین‌المللی، از ارزیابی های ZAB از مؤسسات آموزشی بین‌المللی برای تعیین مدارک تحصیلی مورد تایید آلمان استفاده می‌کنند.

به طور کلی رشته انتخابی در مقطع کارشناسی ارشد باید به رشته کارشناسی نزدیک (نه لزوما یکسان) باشد. به عنوان مثال تغییر رشته از مهندسی مکانیک به ادبیات انگلیسی به سادگی مقدور نیست. این تغییر، کاری نسبتا دشوار است. با این حال بسیاری از دانشگاه ها، انعطاف‌پذیری کافی برای کمک به دانش‌آموزان با پیشینه‌های آموزشی مختلف در رشته مورد علاقه خود را ارائه می‌دهند.

در ادامه پاسخ به «آیا تغییر رشته برای اپلای آلمان امکان پذیر است؟» را کامل می‌کنیم و از مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان حرف می‌زنیم. همراه ما باشید.

ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان

3. شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان

برای بررسی شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان همزمان که می‌گوییم به طور کلی چنین امکانی وجود دارد یا خیر، نگاهی به چند مثال خواهیم داشت.

3.1. آیا تغییر رشته برای اپلای آلمان امکان پذیر است؟

در پاسخ به این سوال می توان گفت که شرایط اپلای با لیسانس و ارشد نامرتبط در آلمان تا حدود زیادی به دانشگاه و موسسه ای که متقاضی می‌خواهد در آن ثبت نام نماید، ارتباط دارد. بنابراین برای کسب اطلاعات دقیق باید با با دفتر بین‌المللی دانشگاه مورد نظر خود در ارتباط باشید و مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان را پیش ببرد.

برای متقاضیانی که تمایل به ادامه تحصیل در رشته مقطع کارشناسی خود را ندارد، بهترین انتخاب می تواند ادامه تحصیل در یک موضوع بینارشته ای باشد. در غیر این صورت، انتخاب رشته جدید و شرایط و مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان می تواند به یک چالش تبدیل گردد.

3.2. چند مثال برای ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان

کسی که در رشته اقتصاد لیسانس گرفته است:

  • 1. به راحتی می‌تواند در همان رشته ادامه تحصیل دهد و مهاجرت به آلمان را انتخاب کند.
  • 2. می‌تواند به رشته‌ای مثل کارشناسی ارشد مالیات و دارایی به عنوان رشته مرتبط و  فوق لیسانس اقتصاد و حقوق به عنوان بحث بینارشته ای و حتی کارشناسی ارشد در سیاست به راحتی و طی مراحلی ورود کند.
  • 3. امکان اخذ پذیرش در کارشناسی ارشد رشته های فنی مثل مهندسی عمران را در اکثر مواقع ندارد و با شرایط مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان در این حالت برایش فراهم نیست.

کسی که مهندسی عمران خوانده است:

  • 1. می‌تواند برای ادامه تحصیل در همین رشته اقدام کند.
  • 2. امکان تغییر رشته و اپلای برای کارشناسی ارشد خطرات طبیعی در مهندسی سازه به عنوان رشته مرتبط، کارشناسی ارشد مدیریت منابع پایدار به عنوان بحث بینارشته ای یا حتی برای مهندسی معماری وجود دارد.
  • 3. شرایط اپلای با این مدرک برای لیسانس یا ارشد نامرتبط در رشته مطالعات فرهنگی و علوم انسانی یا ادبیات در کشور آلمان را ندارد و این تغییر رشته ممکن است دشوار بوده، قابل انجام نباشد.

اگر به دنبال آشنایی با شرایط اخذ پذیرش برای تحصیل رشته غیرمرتبط هستید، ادامه مقاله را از دست ندهید.

مراحل تغییر رشته در اپلای به آلمان
Victory-Column,-Berlin,-Germany

4. پذیرش آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط

قبل از اقدام برای اخذ ویزای آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط لازم است به این نکته توجه کنید که شما باید با دفتر بین‌المللی دانشگاه مورد نظر خود در این کشور ارتباط برقرار کنید و در خصوص امکان ادامه تحصیل در رشته جدید و نامرتبط با توجه به مدرک تحصیلی‌تان در مقطع دیپلم یا کارشناسی مطمئن شوید.

دانشگاه های خصوصی و غیر دولتی گزینه های بهتری برای تغییر رشته برای اپلای آلمان در مقطع دکتری یا فوق لیسانس و حتی لیسانس هستند. این دانشگاه ها در مورد پذیرش متقاضیان منعطف‌تر عمل می کنند.

همچنین خوب است بدانید که برای اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان در رشته غیرمرتبط به برخی مدارک مشخص نیار دارید. مدارک لازم برای تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان عبارتند از:

  • 1. آخرین مدرک تحصیلی دریافتی
  • 2. مدارک زبان
  • 3. رزومه
  • 4. سابقه کاری (در صورت وجود)
  • 5. انگیزه‌نامه

5. تغییر رشته برای اپلای آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

یکی از مهم‌ترین مواردی که درباره تغییر رشته برای اپلای آلمان در مقطع کارشناسی ارشد شایان ذکر است، تفاوت بین برنامه های کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته در این کشور است. معمولا متقاضیان در فرم ثبت نام در دانشگاه های آلمان با دو اصطلاح روبرو می شوند:

  • 1. konsekutiver Master
  • 2. weiterbildender Master

شاید ترجمه کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته ترجمه نسبتا درستی برای این دو کلمه باشد. در ادامه درباره این دو اصطلاح بیشتر حرف می‌زنیم.

5.1. کارشناسی ارشد پیوسته konsekutiver Master

  • 1. رایج‌ترین نوع برنامه های کارشناسی ارشد در آلمان است که حدود 95٪ این دوره‌ها را دربرمی‌گیرد.
  • 2. موضوع اولین مدرک تحصیلی شما باید با آنچه می‌خواهید در مقطع کارشناسی ارشد خود مطالعه کنید، مرتبط باشد.
  • 3. هدف ارتقا سطح دانش متقاضی در رشته قبلی خود است.

5.2. کارشناسی ارشد ناپیوسته weiterbildender Master

اصطلاح دوم weiterbildender Master، مرتبط به دوره های کارشناسی ارشد ناپیوسته بوده، قوانین مربوط به رشته ها در آن متفاوت است. افراد با هر مدرک تحصیلی اول شناخته شده، صرف نظر ازنوع رشته، می توانند درخواست ادامه تحصیل بدهند. این روش برای کسانی ایجاد شده است که به طور خاص به دنبال کسب مدارک جدید برای افزایش شانس خود در بازار کار هستند. بنابراین، برخلاف برنامه‌های کارشناسی ارشد متوالی، این برنامه‌ها بیشتر جنبه عملی دارند و به عنوان یکی از شرایط ورودی، متقاضیان این برنامه ها باید قبلاً تجربه کاری کسب کرده باشند.

5.3. مقایسه کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته در آلمان

برای مقایسه کارشناسی ارشد پیوسته و ناپیوسته به جدول زیر دقت کنید:

نکات برنامه کارشناسی ارشد متوالی (konsekutiver Master) برنامه های کارشناسی ارشد غیر متوالی (weiterbildender Master)
1. الزامات موضوعی الزام ارتباط موضوع مدرک تحصیلی پیشین با موضوع کارشناسی ارشد. بدون نیاز به ارتباط موضوعی.
2. تجربه کاری عدم نیاز به تجربه کاری (در اکثر مواقع). الزام ارائه سابقه کاری.
3. مثال ها 1. M.A
2. M.Sc.
3. M.Eng.
4. LLM
1. کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA)
2. کارشناسی ارشد سیاست عمومی
4. پراکندگی حدود 95٪ از تمام برنامه های کارشناسی ارشد حدود 5٪ از تمام برنامه های کارشناسی ارشد

با هزینه پذیرش آلمان برای تخصیل در رشته غیر مرتبط در بخش بعدی آشنا خواهید شد.

شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان
Berlin-Oberbaum-bridge-in-Berlin-Germany

6. بورسیه آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط

هزینه تحصیل در دانشگاه های دولتی اکثر ایالت‌های آلمان عموماً رایگان است اما در عین حال در کشور آلمان بورسیه های مختلفی برای تحصیل دانشجویان آلمانی و بین المللی در نظر گرفته شده است؛ مثل:

با اخذ این بورسیه ها که بعضی از آن‌ها بروسیه کامل یا اصطلاحاً Fully Funded هستند، امکان تحصیل  در رشته غیر مرتبط به صورت رایگان در آلمان نیز وجود دارد و مهمترین قسمت کار، پیدا کردن دانشگاهی است که با تغییر رشته متقاضی به رشته نامرتبط جدید موافقت نماید.

دقت داشته باشید که شرایط بورسیه آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط و تحصیل رایگان در آلمان به دو عامل اصلی وابسته است:
1. رشته تحصیلی
2. دانشگاه انتخابی

همینجا فرم ارزیابی را پرکنید. به زودی برای مشاوره تخصصی با شما تماس می گیریم.

7. مزایا و معایب ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان

مسلماً مزایا و معایب متعددی در ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

7.1. مزایای اخذ ویزای آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط

تحصیل در رشته نامرتبط به مدرک لیسانس معمولا به دو دلیل صورت می‌گیرد:

  • 1. علاقه‌مندی
  • 2. بازار کار

در هر دو صورت استفاده از این موقعیت و تغییر رشته در آلمان می‌تواند نشان‌دهنده آینده‌ای روشن‌تر و موفقیتی بیشتر در زمینه‌های علمی و شغلی برای متقاضیان باشد. علاوه‌بر این ادامه تحصیل در این کشور پیشرفته اروپایی امکان ایجاد موقعیت‌های کاری بهتر و استفاده از رفاه اجتماعی حاکم در کشورهای سطح اول دنیا را فراهم می‌کند.

به خاطر داشته باشید که:
1. کیفیت آموزش در دانشگاه های آلمان بالاست.
2. هزینه تحصیل در آلمان مناسب و بعضاً رایگان است و هزینه زندگی در آلمان نیز مقرون‌به‌صرفه است.
3. دانشجویان اجازه کار دانشجویی در آلمان را دارند.

7.2. معایب اخذ ویزای آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط

مهم‌ترین مسئله این است که شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان پیچیده است و اخذ پذیرش از دانشگاهی که این اجازه را به دانشجویان بدهد، سخت و حتی گاهی ناممکن است.

نکته دیگر نیز این است که حتی اگر با ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در آلمان موافقت شود، دانشجو با چالش‌های متفاوتی مواجه است؛ به عنوان مثال:

  • 1. دانشجوی باید زمان بیشتری برای افزایش دانش فردی خود در زمینه جدید علمی خود بگذارد.
  • 2. دانشجو موظف به حضور در کلاس‌های پیش نیاز که توسط دانشگاه مشخص شده است، خواهد بود.

دقت داشته باشید که گاهی دریافت بورسیه آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط سخت می‌شود.

شرایط اپلای با لیسانس و ارشد نامرتبط در آلمان

سوالات متداول ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان

✅ آیا امکان ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان وجود دارد؟

به صورت کلی بله اما شرایط آن بستگی به (1.) رشته‌ها و (2.) دانشگاه مقصد دارد.

✅ آیا اخذ بورسیه آلمان برای تحصیل در رشته غیر مرتبط وجود دارد؟

بله، در صورتی که تغییر رشته شما پذیرفته شود، امکان استفاده از بورسیه برای شما وجود دارد.

✅ معادل سازی مدرک در آلمان توسط چه سازمانی انجام می شود؟

اداره مرکزی آموزش خارجی (Zentralstelle für ausländisches Bildungswesen، ZAB) مرجع رسمی آلمان در مورد اطلاعات در مورد مدارک و موسسات خارجی است.

✅ برای تغییر رشته و ادامه تحصیل در رشته غیر مرتبط در  آلمان کدام دانشگاه ها مناسب تر هستند؟

دانشگاه های خصوصی در آلمان معمولا منعطف تر عمل می کنند و شرایط تغییر رشته در اپلای به آلمان در این دانشگاه ها بهتر است.

✅ شرایط اپلای با لیسانس و ارشد نامرتبط در آلمان چیست؟

برای اپلای با لیسانس برای ارشد نامرتبط در آلمان باید حتما مدرک تحصیلی خود را دریافت کرده باشید و عموماً به مدارکی مثل (1.) زبان و (2.) انگیزه نامه نیاز دارید.

به این مقاله امتیاز دهید

5/5 - (1 امتیاز)

جمع بندی

Conclusion

ادامه تحصیل در رشته نامرتبط به مدرک دیپلم، لیسانس یا فوق لیسانس تحت شرایط خاصی در آلمان ممکن است. تغییر رشته در صورتی که به رشته های نسبتا مرتبط یا بینارشته ای صورت گیرد، کار چندان سختی نیست ولی تغییر رشته به رشته های کاملا نامرتبط کاری است دشوار و نیازمند وقت و هزینه بیشتر. استفاده از دانشگاه های خصوصی به جای دانشگاه های دولتی، امکان انجام این کار را کمی بیشتر می کند.

در صورت تمایل برای مشاوره تخصصی با مشاورین ارشد موسسه حقوقی سروش فردا فرم مشاوره مهاجرت را پر کنید.

0 پرسش و پاسخ

question mark orange توصیه می کنیم پس از ارسال سوال خود، پرسش و پاسخ های انجام شده در همین بخش را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*

  • مشاوره رایگان: شنبه تا پنجشنبه از ساعت 10 الی 18