تجربه مهاجرت کاری به آلمان 2024 (+✅ از تصمیم تا اقامت)
تجربه هر متقاضی از مهاجرت کاری به آلمان میتواند با دیگری متفاوت باشد و اهمیت مطالعه تجربه افراد در این زمینه، همین است! در واقع شما با بررسی تجربیات میتوانید از سختی های مهاجرت کاری به آلمان مطلع شوید و همزمان مزایای تجربه کار در آلمان را نیز بشناسید. ما در این مقاله تجربه یکی مهاجران به آلمان را روایت کردهایم تا پاسخگوی مهمترین سوالات شما باشیم؛ سوالاتی مثلِ:
- سختیهای مهاجرت کاری به آلمان کدامند؟
- آیا تجربه کار در آلمان آسان است؟
- مراحل مختلف مهاجرت کاری به آلمان چه مشکلاتی دارند؟
- بر اساس تجربههای مهاجرت کاری به آلمان، آیا مهاجرت تصمیم درستی است؟
- خوبیهای مهاجرت کاری به آلمان کدامند؟
فهرست محتوای مقاله
- ✅ بررسی تجربه مهاجرت کاری به آلمان
- 1. آیا مهاجرت کاری به آلمان کار درستی است؟
- 2. تجربه مهاجرت کاری به آلمان چطور بود؟
- 3. آیا کار در آلمان تجربه سختی است؟
- 4. مراحل مهاجرت کاری به آلمان کدامند؟
- 5. سختی های مالی مهاجرت کاری به آلمان کدامند؟
- 6. آیا دوره آوسبیلدونگ المان برای مهاجرت مناسب است؟
- 7. چطور از ویزای آلمان به اقامت این کشور برسیم؟
- 8. خوبی های مهاجرت کاری به المان چیست؟
- 9. مشکلات مهاجرت کاری به آلمان چیست؟
✅ بررسی تجربه مهاجرت کاری به آلمان
تجربه مهاجرت کاری به آلمان و آشنایی با آنها به شما کمک میکند که به پاسخ دقیقتری برای پرسش «آیا مهاجرت کاری به آلمان کار درستی است؟» بدهید. خواندن تجربه ها در تمامی مراحل مهاجرت کاری به آلمان به شما کمک میکند تا هم آماده آنچه در انتظارتان است، باشید و هم تصمیمی آگاهانه بگیرید. ما در این مقاله یک تجربه کامل مهاجرت به آلمان را بر اساس گفتوگویی که با یک ایرانی مهاجر داشتیم، در اختیارتان قرار میدهیم. تلاش ما این است که سختی های مهاجرت کاری به آلمان را کنار خوبی های آن قرار دهیم و نگاهی منطقی به این مسئله داشته باشیم. پس همراه ما بمانید.
آدرس اینستاگرام موسسه سروش فردا: eurolife@ کلیک کنید.
در نظر داشته باشید مشاورین موسسه حقوقی سروش فردا ، همگی تعلیم کافی را برای پاسخگویی به سوالات شما دیده اند. می توانید پس از خواندن این مقاله با موسسه حقوقی سروش فردا تماس بگیرید و مشاوره کامل رایگان دریافت کنید.
همچنین می توانید سوالات خود را در بخش پرسش و پاسخ این مقاله نیز مطرح کنید تا توسط مشاورین ارشد موسسه به آنها پاسخ داده شود.
1. آیا مهاجرت کاری به آلمان کار درستی است؟
جواب این سوال در ارتباط مستقیم با شرایط کسی است که قصد مهاجرت دارد. اگر شما تمام شرایط لازم، خصوصاً از نظر مالی، برای زندگی در آلمان را دارید و میتوانید با شرایط کاری متفاوت از سرزمین مادری خودتان کنار بیایید، قطعا مهاجرت به آلمان کار درستی است.
در واقع کلیت مهاجرت کاری به آلمان به خاطر اهمیتی که این کشور به نیروی کار میدهد و درآمدی که در ابتدا مناسب است و به مرور زمان بهتر هم میشود، کار درستی است به شرط آنکه شما هم شرایط لازم را داشته باشید؛ مثلا مدارک تحصیلی معتبر یا سابقه کار داشته باشید و ترجیحاً زبان آلمانی را هم بشناسید!
2. تجربه مهاجرت کاری به آلمان چطور بود؟
تجربه مهاجرت کاری به آلمان برای من پستی بلندی زیادی داشت. در مراحل اولیه مهاجرت و گرفتن ویزا اضطراب داشتم هر چند که با کمک وکلا، این مسیر طی شد. آماده کردن مدارک و وقت گرفتن از سفارت و مصاحبه و این کارها برای من اگرچه سخت نبود، آسان هم نبود!
البته چیزی که احتمالاً لازم نیست گفته شود و همه همان موقع تصمیمگیری برای مهاجرت بهش فکر میکنند و برای آن آماده میشوند، جدایی از خانواده و دوستان و عزیزان است که تجربه سختی برای همه است!
بعد از مهاجرت اما قصه فرق دارد! برای من شرایط مناسب بود چون با روش جاب آفر (Job Offer) مهاجرت کرده بودم و مشغول به کار شدم. قطعاً هماهنگ شدن با سیستم کاری یک کشور دیگر آسان نبود، خصوصاً که میترسیدم اشتباهی کنم و کارم را از دست بدهم اما حقیقت این است که بعد از چند وقت، از کار کردن در آلمان واقعا لذت بردم.
الان همکارها و دوستهای خیلی خوبی دارم و ناگفته نماند که با رزومهای که این مدت ساختم، به آینده خیلی خوشبینم.
3. آیا کار در آلمان تجربه سختی است؟
این سوال هم خیلی چندوجهی است! سختی یا آسانی تجربه کار کردن در آلمان هم به شرکتی که در آن کار میکنید، هم به موقعیت شغلی و هم به شخصیت خودتان بستگی دارد! قطعا کار در یک کارخانه بزرگ در آلمان به عنوان مدیر پروژه سختتر از کار در یک استارتاپ کوچک به عنوان مسئول کارهای اداری است!
اما اگر بخواهیم به این سوال با توجه به قوانین و فرهنگ کار در آلمان جواب بدهیم، میتوان گفت که شما برای موفقیت در آلمان باید سختکوش باشید و دقیق و درست کار کنید اما در عین حال ساعت کاری مناسبی برای نیروهای کار در نظر گرفته شده است. وقت استراحت از پیش تعیین شده و شما میتوانید برای صرف ناهار در زمان مشخص بروید.
از نظر مرخصی هم مشکلی وجود ندارد. جدا از قوانین متعادل، کارفرماها معمولاً با شرایط کارمندها و کارگرها کنار میآیند.
شما میتوانید اطلاعات بیشتری در این زمینه در مقاله قوانین کار در آلمان به دست آورید.
از مراحل و سختی های مالی مهاجرت کاری به آلمان در ادامه حرف میزنیم. همراه ما بمانید.
4. مراحل مهاجرت کاری به آلمان کدامند؟
اگر مثل من با جاب آفر مهاجرت کنید، در 3 مرحله کاریابی، گرفتن ویزا و در نهایت سفر به آلمان، مهاجرتتون انجام میشود اما این مراحل برای کسی که فرضاً با ویزای جستجوی کار یا کارت شانس آلمان مهاجرت میکند، فرق دارد. این افراد اول باید به سفارت مراجعه کنند، ویزای جاب سیکر بگیرند، به آلمان سفر کنند و تازه دنبال کار بگردند و اگر موفق به کاریابی شدند، نوع ویزای خودشون رو عوض کنند.
نکته اینجاست که هر کدوم از این مراحل مهاجرت کاری به آلمان، خودشان چند مرحله دارند! مثلا برای کاریابی باید اول سایتهای کاریابی را پیدا کنید. بعد باید به دنبال کار بگردید، بعد مدارکتان را بفرستید و در نهایت صبر کنید تا نتیجه درخواستتان مشخص شود.
یا مثلاً وقتی میخواهید ویزا بگیرید، فرقی ندارد چه نوع ویزایی، باید از سفارت وقت بگیرید. بعد مدارکتان را آماده و ترجمه کنید. در مرحله بعد باید در همان تاریخ تعیینشده، به سفارت بروید، در مصاحبه شرکت کنید، مدارکتان را بدهید و منتظر نتیجه بمانید!
این را هم بگویم که خیلیها گرفتن مدرک زبان را هم از مراحل مهاجرت کاری به آلمان میدانند و خب البته از مراحل و تجربه های سخت آن!
اگر میخواهید با ویزاهای کاری آلمان آشنا شوید، با ما در مقاله کار در آلمان و انواع ویزای کاری آلمان همراه شوید.
5. سختی های مالی مهاجرت کاری به آلمان کدامند؟
ببینید سختی اصلی اینجاست که شما نمیتوانید از مبالغی که به عنوان تمکن مالی در حسابتان دارید به طور کامل استفاده کنید و باید با همان درآمدی که دارید، زندگی کنید.
این سختی برای من خیلی حس نشد چون مشغول به کار شدم و با درآمدم میتوانستم از پس هزینه های زندگی در آلمان بربیایم هر چند که مالیاتی که میپرداختم تا حدی اذیتم کرد، اما اگر کسی با ویزای جستجوی کار مهاجرت کند، چون درآمد ندارد، سختی مالی قبل از شروع کار در آلمان برایش بیشتر خواهد بود!
6. آیا دوره آوسبیلدونگ المان برای مهاجرت مناسب است؟
من این دوره را تجربه نکردهام اما دوستانی داشتم که در این دوره شرکت کردند و راضی هم بودند. اینکه دورههای آسبیلدونگ (Ausbildung) یا به زبان خودمان کارآموزی همزمان هم به صورت تئوری مباحث را آموزش میدهد و هم کار عملی را پیش میبرد، ویژگی اصلی این دوره است.
در واقع کسانی که تجربه مهاجرت به آلمان با آوسبیلدونگ را دارند، پیش از ورود رسمی به بازار کار، با محیط و فرهنگ کار این کشور آشنا شدهاند. فارغالتحصیلان آوسبیلدونگ بعد از حدود 3 سال هم آلمانی بهتری بلدند، هم میدانند چطور کار کنند و هم رزومهای کارآمد دارند.
در بخش بعدی مقاله درباره تجربه دریافت اقامت آلمان خواهید خواند.
7. چطور از ویزای آلمان به اقامت این کشور برسیم؟
گرفتن اقامت آلمان با مهاجرت کاری، سخت نیست! یعنی شما اگر در آلمان مشغول به کار شوید و قوانین را رعایت کنید، بعد از حدود 5 سال به اقامت آلمان میرسید. در این 5 سال کار متوالی، شما باید مالیات خود را بپردازید، بیمه باشید و در نهایت به درآمدی برسید که نیازهای زندگی شما را فراهم کند.
اگر برای اعضای خانواده خود نیز ویزای همراه گرفتهاید، باید شرایط اقامت مناسبی برایشان فراهم کنید. اعضای خانواده شما باید در خانهای با متراژ کافی اقامت داشته باشند.
البته مثل مراحل دیگر مهاجرت به آلمان، برای دریافت اقامت هم به یک سری مدارک نیاز دارید؛ مدارک شناسایی، رزومه، مدارک کار قانونی و …
8. خوبی های مهاجرت کاری به المان چیست؟
اگر بخواهم یک جمعبندی از تجربه مهاجرت کاری خودم به آلمان داشته باشم و خوبی های آن را بگویم، به یک سری نکته مهم میرسم. ما در آلمان به عنوان نیروی کار مهاجر غیراروپایی، از همه حقوق انسانی برخورداریم و درآمد مناسبی هم داریم. این نکته هم که آلمان پیشرفته و مدرن است، از خوبی های مهاجرت به این کشور محسوب میشود.
مهاجرت در آلمان یک امر تعریفشده است و امکان پیدا کردن دوست برای همه وجود دارد.
یک خوبی که شاید به مراحل اولیه مهاجرت کاری به آلمان کمک میکند، بحث نرخ بیکاری پایین در آلمان است. به عبارت دیگر کار پیدا کردن در آلمان برای مهاجرت سختی عجیبی خصوصاً در شغل های مورد نیاز این کشور ندارد.
9. مشکلات مهاجرت کاری به آلمان چیست؟
قطعاً مشکلاتی هم در مهاجرت کاری به آلمان وجود دارد. اول از همه وقت گرفتن از سفارت آسان نیست. دوم اینکه شما در تمام مراحل مهاجرت کاری به آلمان با یک عالمه کار اداری مواجه هستید. یعنی بحث بروکراسی و کار اداری در مسیر مهاجرت به آلمان همواره وجود دارد!
یک مسئله مشکل ساز دیگر برای مهاجرت کاری به آلمان، زبان است! میدانید که زبان آلمانی آسان نیست و چه شما قبل از مهاجرت بخواهید این زبان را یاد بگیرید و چه بعد از مهاجرت، باید زمان زیادی صرف کنید. یادتان هم نرود که واقعاً به این زبان احتیاج پیدا میکنید به خصوص در کار و برای ارتباط با مشتری، مدیر، همکار و …
من مشکل دیگری که بعد از مهاجرت به آلمان با آن مواجه شدم، مالیات بود! مسئلهی پرداخت نبود چون در یک کار قانونی این مبلغ خودبهخود پرداخت میشود اما نرخ مالیات در آلمان بالاست. البته ناگفته نماند که امکانات و شرایط زندگی هم به نسبت مالیات مناسب است.
پرسشهای متداول تجربه مهاجرت کاری به آلمان
مراحل مهاجرت کاری به آلمان را میتوان به 3 بخش کاریابی، اخذ ویزا و سفر به آلمان تقسیم کرد.
مهاجران در آلمان از تمامی حقوق کارمندی، درآمد مناسب و ساعات کاری متعادل برخوردارند.
از جمله سختی های مهاجرت کاری به آلمان میتوان به بروکراسی و کارهای اداری، سختی وقت گرفتن از سفارت و جدایی از عزیزان اشاره کرد.
شرایط هر مهاجر با دیگری متفاوت است اما به طور کلی به دلیل بازار کار و شرایط زندگی مناسب میتوان گفت این تجربه رضایتبخش است.
به طور کلی میتوان گفت این دوره به دلیل کیفیت بالای آموزش عملی و تئوری، امکان کاریابی پس از اتمام و دریافت مدرک معتبر تجربه خوبی است.
جمع بندی
تجربه مهاجرت کاری به آلمان نشان میدهد که با ورود قانونی به این کشور به عنوان نیروی کار باید سختکوش باشید و به درستی کار کنید تا به مزایای مختلف مانند درآمد مناسب برسید. بر اساس این تجربیات همچنین میتوان گفت که شرایط کلی کار در آلمان مناسب است و نیروی کار از حقوق مادی و معنوی برخوردار خواهد بود. بنابراین این مزایا و امنیت زندگی در آلمان ارزش سختیهای اقدام برای مهاجرت کاری به آلمان مانند گرفتن وقت سفارت و رسیدن به ویزا را دارد.
در صورت تمایل برای مشاوره تخصصی با مشاورین ارشد موسسه حقوقی سروش فردا فرم مشاوره مهاجرت را پر کنید.
0 پرسش و پاسخ
توصیه می کنیم پس از ارسال سوال خود، پرسش و پاسخ های انجام شده در همین بخش را مطالعه کنید.