بررسی دقیق و کامل شرایط دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری

[این مقاله توسط وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سروش فردا تهیه و تنظیم گردیده و حق کپی رایت آن محفوظ است]

اگر درباره اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری پرسش‌هایی در ذهن دارید، این مقاله برای شما کاملاً مفید خواهد بود.

با خواندن کامل این مقاله، از اطلاعات بروز دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری، آگاه می‌شوید.

در بخش‌های مختلف این مطلب، به پرسش‌های اساسی درباره انواع سرمایه گذاری در اسپانیا، فرآیند سرمایه گذاری و دریافت اقامت از این طریق، مزایا، محدودیت‌ها، میزان سرمایه لازم، شرایط تمدید و… پاسخ داده می‌شود.

* این مقاله در پاییز ۱۳۹۸ ویرایش مجدد شده و مرتباً به روز می‌گردد.

در ادامه به پرسش‌های زیر پاسخ خواهیم داد:

  1. دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات چیست؟
  2. ارزش ملک یا املاک خریداری شده حداقل چقدر باید باشد؟
  3. آیا ملک خریداری شده باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد؟
  4. فرآیند دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک چگونه است؟
  5. آیا به اعضای خانواده نیز اجازه اقامت در اسپانیا تعلق می‌گیرد؟
  6. شرایط تمدید ویزای طلایی اسپانیا چیست؟
  7. آیا داشتن ویزای طلایی اسپانیا، منجر به دریافت اقامت اسپانیا می‌شود؟
  8. شرایط لازم برای دریافت پاسپورت (تابعیت اسپانیا) چیست؟
  9. شرایط اشتغال برای کسانی که ویزای سرمایه گذاری و یا اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات را دریافت نموده‌اند به چه صورت است؟
  10. مزایای خرید ملک در اسپانیا و اخذ اقامت اسپانیا از این طریق چیست؟
  11. محدودیت‌ها و معایب دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک چیست؟
  12. مدارک لازم برای دریافت ویزای سرمایه گذاری اسپانیا، چیست؟
  13. فرآیند اخذ اقامت اسپانیا با سرمایه گذاری در املاک چه مدت طول می‌کشد؟

بارسلونا – اسپانیا

اقامت اسپانیا با سرمایه گذاری از چه راه‌هایی ممکن است؟

دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری، از روش‌های مختلفی امکان‌پذیر است که در زیر به پنج روش اصلی آن اشاره می‌کنیم؛

  1. سرمایه گذاری به صورت خرید اوراق قرضه دولتی (حداقل دو میلیون یورو) 
  2. سرمایه گذاری به صورت خرید درصدی از سهام یک شرکت اسپانیایی (حداقل یک میلیون یورو) 
  3. داشتن سپرده بانکی در یکی از بانک‌های اسپانیایی (حداقل یک میلیون یورو) 
  4. ثبت شرکت و راه اندازی کسب کار و سرمایه گذاری در آن
  5. سرمایه گذاری در املاک و مستغلات (خرید ملک)

از طریق تمامی روش‌های ذکر شده، در ابتدا ویزای طلایی اسپانیا (ویزای سرمایه گذاری / Spain Golden Visa) دریافت می‌کنید و پس از یک سال، در صورت داشتن شرایط لازم اقامت موقت اسپانیا را دریافت خواهید نمود.

با توجه متغیر بودن شرایط روش‌های اول تا چهارم، در این مقاله تنها به توضیح روش پنجم (سرمایه گذاری در املاک و مستغلات) می‌پردازیم.

دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات چیست؟

طبق قوانین کشور اسپانیا، هر فرد خارجی می‌تواند با خرید ملک یا مستغلات در اسپانیا، به عنوان سرمایه گذار ویزای سرمایه گذاری (ویزای طلایی اسپانیا) و سپس کارت اقامت موقت اسپانیا را دریافت نماید.

ارزش ملک یا املاک خریداری شده حداقل باید چقدر باشد؟

برای دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک و مستغلات، حداقل سرمایه مورد نیاز ۵۰۰٫۰۰۰ یورو است.

 آیا ملک خریداری شده باید ویژگی‌های خاصی داشته باشد؟

به طور کلی خیر. نوع ملک خریداری شده مهم نیست. ملک یا املاک خریداری شده می‌توانند مسکونی، تجاری، زمین و یا ترکیبی از چند ملک به ارزش مجموعاً ۵۰۰٫۰۰۰ یورو باشد. اگر به قصد زندگی در اسپانیا می‌خواهید ملکی مسکونی را خریداری کنید، این نکته را در نظر داشته باشید که ملک خریداری شده باید برای زندگی خانواده شما مناسب باشد.

به عنوان مثال برای یک خانواده ۴ نفره، ملک مسکونی باید دارای دو اتاق خواب با اندازه استاندارد باشد.

فرآیند دریافت اقامت اسپانیا با سرمایه گذاری در املاک چگونه است؟

ابتدا با دریافت ویزای توریستی ۳ ماهه به اسپانیا سفر کرده و در مدت زمان ویزای خود، اقدام به خرید ملک مورد نظرتان در اسپانیا می‌کنید. پس از عقد قرارداد خرید ملک، از یک دفتر اسناد رسمی، نوبت دریافت می‌کنید. شما باید پیش از موعد مقرر در دفتر اسناد رسمی، کد شناسایی موسوم به NIE را از اداره پلیس دریافت کنید. همچنین استعلام‌های مورد نیاز همانند استعلام اداره دارایی، شهرداری، اداره آب، اداره برق و… را نیز دریافت می‌کنید و در روز مقرر، تمامی این مدارک را به همراه قرارداد خرید ملک، به دفتر اسناد رسمی ارائه می‌دهید تا سند ملک مورد نظر را به نام شما ثبت کند. پس از طی مراحل فوق، باید مدارک لازم جهت ارائه درخواست اقامت را به همراه سند ملک خریداری شده به سفارت اسپانیا در ایرن، ارائه دهید. پس از طی ۳ الی ۶ ماه، به شما ویزای یک ساله مولتی داده می‌شود.

آیا به اعضای خانواده نیز اجازه اقامت در اسپانیا تعلق می‌گیرد؟

بله. پس از گذشت یک سال، در هنگام تمدید ویزا می‌توانید برای افراد تحت تکفل خود نیز ویزا دریافت کنید.

به طول معمول افراد تحت تکفل تنها شامل همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال می‌شوند. اما برای دارندگان ویزای طلایی، فرزندان مجرد (بدون هیچ محدودیت سنی)، جزء اعضای تحت تکفل قلمداد شده و می‌توانند اجازه اقامت اسپانیا را دریافت نمایند.

شرایط تمدید ویزای طلایی اسپانیا چیست؟

برای تمدید ویزای طلایی اسپانیا، دو شرط لازم است:

  1. حفظ ملک یا املاک خریداری شده
  2. حداقل یک سفر به اسپانیا در هر سال

با دریافت ویزای سرمایه گذاری اسپانیا (ویزای طلایی اسپانیا) می‌توانید اقامت موقت و سپس دائم اسپانیا را دریافت نمایید. در ادامه به توضیح شرایط تبدیل ویزای سرمایه گذاری به کارت اقامت می‌پردازیم.

آیا داشتن ویزای طلایی اسپانیا، منجر به دریافت اقامت اسپانیا می‌شود؟

بله. در صورتی که در سال اول حداقل ۱۸۳ روز را در اسپانیا زندگی کنید، می‌توانید کارت اقامت موقت دریافت نمایید و چنانچه پنج سال متوالی این روند ادامه پیدا کند، می‌توانید اقامت دائم اسپانیا را دریافت نمایید.

نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که شما در هیچ برهه‌ای نباید بیش از ۹۰ روز متوالی خارج از اسپانیا باشید.

پس از دریافت اقامت دائم، در صورت داشتن شرایط لازم می‌توانید پاسپورت (تابعیت اسپانیا) دریافت نمایید.

شرایط لازم برای دریافت پاسپورت (تابعیت اسپانیا) چیست؟

پنج سال پس از دریافت اقامت دائم، در صورتی که با زبان اسپانیایی و همچنین کشور اسپانیا آشنایی کافی داشته باشید، واجد شرایط دریافت پاسپورت (تابعیت اسپانیا) هستید.

اگر با درخواست شما برای دریافت پاسپورت موافقت نشد، نگران نباشید؛ شما می‌توانید بارها و بارها این فرآیند را تکرار کنید تا در نهایت پاسپورت دریافت نمایید.

شرایط اشتغال برای کسانی که ویزای سرمایه گذاری و یا اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک را دریافت نموده‌اند چگونه است؟

این افراد می‌توانند با ثبت شرکت به فعالیت اقتصادی بپردازند. البته به هیچ عنوان الزامی به اشتغال و یا هرگونه فعالیت اقتصادی برای این افراد وجود ندارد.

همانطور که پیشتر گفته شد، دارندگان ویزای طلایی اسپانیا، در صورت زندگی در این کشور، می‌توانند کارت اقامت دریافت نمایند. در ادامه به توضیح مزایا و محدودیت‌های دریافت اقامت اسپانیا از طریق خرید ملک می‌پردازیم.

مزایای خرید ملک در اسپانیا و اخذ اقامت از این طریق چیست؟

  • داشتن حق سکونت در کشور اسپانیا
  • امکان سفر نامحدود به کشورهای حوزه شنگن
  • امکان دریافت اقامت برای تمامی افراد خانواده
  • امکان افتتاح حساب در بانک‌های اروپایی
  • عدم الزام به اشتغال و یا راه اندازی کسب کار در اسپانیا
  • معاف بودن از پرداخت مالیات سالانه
  • امکان تحصیل رایگان فرزندان در کشور اسپانیا، بلافاصله پس از اقامت در اسپانیا
  • سهولت در اخذ ویزای دیگر کشورها
  • امکان اخذ اقامت دائم اسپانیا پس از ۵ سال اقامت بدون وقفه در این کشور
  • امکان اخذ تابعیت کشور اسپانیا پس از مدت ۱۰ سال اقامت قانونی بدون وقفه در این کشور

محدودیت‌ها و معایب دریافت اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری در املاک چیست؟

  • هزینه بسیار زیاد برای خرید ملک
  • عدم امکان به همراه بردن خانواده در سال اول
  • الزام به زندگی در اسپانیا حداقل ۱۸۳ روز در هر سال (۹۰ روز در هر ۱۸۰ روز)
  • الزام تحصیل فرزندان در اسپانیا با توجه به اجباری بودن تحصیل در سنین بین ۶ الی ۱۶ سال (فرزندانی که در سن تحصیل باشند، اجباراً می‌بایست در اسپانیا به تحصیل مشغول شوند)

مدارک لازم برای دریافت ویزای سرمایه گذاری اسپانیا، چیست؟

  1. پاسپورت معتبر (با حداقل ۱۸ ماه اعتبار)
  2. گواهی عدم سوء پیشینه
  3. گواهی موجودی معادل ۵۰۰٫۰۰۰ یورو
  4. کد شناسایی موسوم به (NIE)
  5. سند ملک خریداری شده
  6. گواهی آزمایشات پزشکی

تمامی مدارک باید به زبان اسپانیایی ترجمه رسمی شوند و به تأیید سفارت اسپانیا در ایران برسند.

فرآیند اخذ اقامت اسپانیا با سرمایه گذاری در املاک چه مدت طول می‌کشد؟

کل پروسه دریافت ویزای طلایی معمولاً بین ۱۰ الی ۱۵ ماه طول می‌کشد و تبدیل آن به کارت اقامت پس از یک سال و با احراز حضور فرد به مدت حداقل ۱۸۳ روز در اسپانیا امکان‌پذیر خواهد بود.

هم اکنون شرایط اخذ ویزا و یا اقامت اسپانیا به چه صورت است؟

اگر شما قصد مهاجرت به اسپانیا را دارید، هم اکنون چند راه دیگر نیز وجود دارند که هر کدام دارای محاسن و محدودیت‌های خاص خود می‌باشند. وکلای ما در موسسه حقوقی سروش فردا برای ارائه مشاوره زندگی و اخذ اقامت اسپانیا و سایر کشورهای حوزه شنگن در خدمت شما هستند.

اطلاعات تماس موسسه حقوقی سروش فردا

درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در اسپانیا بیشتر بدانید:

اگر می‌خواهید اطلاعات جدید، کامل و مفیدی را درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در اسپانیا به دست آورید، می‌توانید به مقاله بررسی شرایط زندگی در اسپانیا مراجعه نمایید. پس از مطالعه کامل این مطلب، با شرایط زندگی در اسپانیا کاملاً آشنا خواهید شد.

متقاضیان گرامی، موسسه حقوقی سروش فردا، در حال حاضر خدماتی جهت انواع سرمایه گذاری در کشورهای خارجی ارائه نمی‌دهد.

این موسسه، جهت ایجاد تعامل بهتر افراد و شرکت‌های ایرانی با کشورهای اروپایی، روش ثبت شرکت را به جای سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی به شما پیشنهاد می‌کند. در این روش (ثبت شرکت) دریافت اقامت کشور مقصد نیز با سهولت امکان پذیر است.

سوالات و نظرات خود را بیان کنید.

  • شهاب:
    آبان ۱۳۹۷

    اطلاعات راجع به خرید خانه در ترکیه و شهروندی میخواستم

    • رضا کریمی:
      آذر ۱۳۹۷

      با سلام
      به مقالات اقامت ترکیه مراجعه کنید یا برای اطلاعات بیشتر با شماره های موسسه تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.