بررسی کامل شرایط دریافت اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی (شرایط ۲۰۲۰)

[این مقاله توسط وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سروش فردا تهیه و تنظیم گردیده و حق کپی رایت آن محفوظ است]

اگر به دنبال اخذ اقامت اسپانیا با تمکن مالی هستید و می‌خواهید اطلاعات دقیق و کاملی در این خصوص داشته باشید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

با خواندن کامل این مقاله، اطلاعات کافی برای تصمیم گیری در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در بخش‌های مختلف این مقاله، فرآیند انجام کار، شرایط لازم، مزایا، محدودیت‌ها، شرایط کار، شرایط تمدید و… مورد بررسی قرار می‌گیرد.

اقامت تمکن مالی اسپانیا (Spanish non-lucrative residence visa) به کسانی اعطا می‌شود که توان مالی قابل توجهی داشته و نیاز به اشتغال در کشور مقصد ندارند.

* این مقاله در پاییز ۱۳۹۸ ویرایش مجدد شده و مرتباً به روز می‌گردد.

در این مقاله به پرسش‌های زیر پاسخ می‌دهیم؟

  1. اخذ اقامت از طریق تمکن مالی چیست؟
  2. برای دریافت اقامت تمکن مالی اسپانیا، چه شرایطی باید داشت؟
  3. کدام منابع درآمدی برای این روش مورد قبول است؟
  4. فرآیند اخذ اقامت تمکن مالی اسپانیا چگونه است؟
  5. آیا این نوع اقامت منجر به دریافت اقامت دائم اسپانیا می‌شود؟
  6. چه زمانی می‌شود برای دریافت تابعیت و پاسپورت اسپانیا اقدام کرد؟
  7. آیا در مدت پنج سال اولیه، محدودیتی برای سفر به کشورهای دیگر وجود دارد؟
  8. حق کار برای کسانی که اقامت تمکن مالی اسپانیا را دریافت کرده‌اند چگونه است؟
  9. مزایای این نوع اقامت چیست؟
  10. محدودیت‌ها و معایب این نوع اقامت کدامند؟
  11. مدارک لازم برای اقامت تمکن مالی اسپانیا چیست؟
  12. شرایط تمدید اقامت تمکن مالی اسپانیا چیست؟
  13. فرآیند اخذ اقامت تمکن مالی اسپانیا چه مدت طول می‌کشد؟

گومادرید پراید ال پاردو – مادرید – اسپانیا

اخذ اقامت از طریق تمکن مالی چیست؟

همانند اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری و اقامت اسپانیا با خرید ملک، این نوع اقامت نیز به کسانی اعطا می‌شود که توان مالی قابل توجهی داشته و نیاز به کار در کشور مقصد ندارند. عمده ترین تفاوت این روش با سایر روش‌ها این است که در روش تمکن مالی، دریافت اقامت اسپانیا بدون سرمایه گذاری ممکن است و شما ملزم به انتقال مبلغ زیادی بابت سرمایه گذاری و یا خرید ملک در اسپانیا نیستید.

توجه داشته باشید که علیرغم نیاز به داشتن تمکن مالی بالا، این روش یکی از راه‌های دریافت اقامت اسپانیا بدون سرمایه گذاری محسوب می‌شود.

در ادامه به توضیح بیشتر این روش خواهیم پرداخت…

برای دریافت اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی، چه شرایطی باید داشته باشیم؟

۱ – داشتن درآمد ماهیانه مناسب: درآمد سرپرست خانواده باید حداقل ۲٫۵۰۰ یورو (به ازای سرپرست خانواده) ، ۱٫۰۰۰ یورو (به ازای همسر) و ۵۰۰ یورو (به ازای هر فرزند) باشد.

به عنوان مثال، حداقل درآمد سرپرست یک خانواده ۴ نفره باید ۴٫۵۰۰ یورو باشد. (۴٫۵۰۰=۲٫۵۰۰+۱٫۰۰۰+۵۰۰*۲)

کدام منابع درآمدی برای این روش مورد قبول است؟

پنج دسته از درآمدها برای این روش مورد قبول هستند که عبارتند از؛

  1. حقوق بازنشستگی
  2. درآمدهای حاصل از اجاره املاک
  3. درآمدهای حاصل از سود سپرده بانکی
  4. درآمدهای حاصل از سود سهام
  5. درآمدهای حاصل از کسب و کار

حداقل درآمد مورد نظر می‌تواند از یک یا چند روش از روش‌های فوق حاصل شود. برای احراز آنها، ارائه مدارک موثق از منابع رسمی و معتبر مانند فیش حقوقی، گواهی بانکی، اجاره نامه و… الزامیست.

۲ – داشتن سپرده مناسب در حساب بانکی: مبلغ این سپرده باید معادل حداقل درآمد یک سال سرپرست خانواده به علاوه ۶٫۵۰۰ یورو به ازای هر یک از دیگر اعضای خانواده باشد.

به عنوان مثال، سرپرست یک خانواده ۴ نفره باید سپرده‌ای معادل ۴۸٫۵۰۰ یورو داشته باشد. (۴۸٫۵۰۰=۶٫۵۰۰*۳+۲٫۵۰۰*۱۲)

۳ – نداشتن سابقه کیفری در ایران و یا هر کشور دیگری که در آن اقامت داشته اید.

فرآیند اخذ اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی چگونه است؟

برای اخذ اقامت تمکن مالی، ابتدا باید به سفارت اسپانیا در ایران مراجعه کرده و با ارائه مدارک لازم، درخواست خود را ثبت نمایید. در صورت موافقت با درخواست، ویزای یکساله اقامت اسپانیا به شما داده می‌شود. شما باید حداکثر تا ۹۰ روز پس از دریافت ویزا به اسپانیا سفر نموده و تا ۳۰ روز پس از ورود به اسپانیا، به اداره مهاجرت مراجعه نموده و درخواست دریافت کارت اتباع خارجی نمایید. این اقامت تا پنج سال و در هر نوبت برای مدت یک تا دو سال تمدید خواهد شد.

آیا این نوع اقامت منجر به دریافت اقامت دائم اسپانیا می‌شود؟

بله. پس از پنج سال تمدید اقامت، به شما اقامت دائم اسپانیا داده می‌شود. طی این مدت شما باید حداقل ۳۰ ماه را در اسپانیا زندگی کرده باشید و در هیچ برهه‌ای بیش از ۱۲ ماه متوالی بیرون از خاک اسپانیا نبوده باشید.

نکته بسیار حائز اهمیت پس از دریافت اقامت دائم، دریافت پاسپورت (تابعیت اسپانیا) است که در ادامه به شرایط کامل آن اشاره می‌شود.

چه زمانی می‌شود برای دریافت تابعیت و پاسپورت اسپانیا اقدام کرد؟

پس از ده سال اقامت (سکونت بدون وقفه) در اسپانیا (یعنی پنج سال پس از دریافت اقامت دائم)، در صورتی که با زبان اسپانیایی و همچنین کشور اسپانیا آشنایی کافی داشته باشید، واجد شرایط دریافت پاسپورت (تابعیت اسپانیا) هستید. منظور از اقامت بدون وقفه این است که حداقل ۶۰ ماه از مجموع ۱۲۰ ماه را در اسپانیا زندگی کرده باشید و طی این مدت در هیچ برهه‌ای ۱۲ ماه متمادی از اسپانیا خارج نبوده باشید.

اگر با درخواست شما برای دریافت پاسپورت موافقت نشد، نگران نباشید. شما می‌توانید بارها و بارها این فرآیند را تکرار کنید تا در نهایت پاسپورت اسپانیا را دریافت نمایید.

آیا در مدت پنج سال اولیه، محدودیت سفر  به کشورهای دیگر وجود دارد؟

خیر. طی این مدت، شما بدون هیچ محدودیتی مجاز به سفر به تمامی کشورهای حوزه شنگن هستید. برای سفر به خارج از حوزه شنگن نیز، تا سقف مجموعاً ۳۰ ماه در کل پنج سال (در صورتی که در هیچ برهه‌ای بیش از ۱۲ ماه به صورت متمادی خارج از اسپانیا نباشید) مجاز به سفر هستید.

حق کار برای کسانی که اقامت تمکن مالی اسپانیا را دریافت کرده‌اند به چه صورت است؟

این نوع اقامت برای افرادی صادر می‌شود که به سبب تمکن مالی خوب، نیازی به اشتغال در کشور مقصد ندارند و به همین دلیل، افرادی که اقامت تمکن مالی اسپانیا را دارند مجاز به فعالیت اقتصادی در این کشور نیستند. اما امکان راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در این کشور برای دارندگان اقامت تمکن مالی اسپانیا وجود دارد.

مزایای اقامت تمکن مالی اسپانیا چیست؟

  • حق زندگی و سکونت در کشور اسپانیا
  • آزادی سفر بدون محدودیت به تمامی کشورهای حوزه شنگن
  • عدم الزام به راه اندازی هر گونه تجارت، پیشه یا شغل در کشور اسپانیا. متقاضی بدون نیاز به سرمایه گذاری یا انتقال سرمایه به این کشور امکان اخذ اقامت اسپانیا را خواهد داشت.
  • امکان راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در کشور اسپانیا و همین طور بهره مندی از بیمه کامل
  • امکان گشایش حساب بانکی در اروپا و دریافت کارت اعتباری بین المللی
  • امکان تحصیل رایگان فرزندان در کشور اسپانیا، بلافاصله پس از اقامت در اسپانیا
  • معافیت از پرداخت مالیات سالانه
  • سهولت در اخذ ویزای دیگر کشورها
  • امکان اخذ اقامت دائم کشور اسپانیا پس از ۵ سال زندگی و اقامت در این کشور
  • امکان اخذ تابعیت کشور اسپانیا پس از ۱۰ سال اقامت قانونی و بدون وقفه در این کشور

نکته جالب در این روش این است که شرایط سنی برای فرزندان مطرح نیست. همسر و تمامی فرزندان مجرد شما (با هر سنی) مجاز به زندگی در اسپانیا هستند.

محدودیت‌ها و معایب اقامت اسپانیا با تمکن مالی کدامند؟

  • نیاز به داشتن درآمد بسیار بالا
  • نیاز به داشتن سپرده با مبلغ بسیار بالا
  • الزام تحصیل فرزندان در اسپانیا، با توجه به اجباری بودن تحصیل در سنین بین ۶ الی ۱۶ سال. (اگر فرزندان در سن تحصیل باشند، الزاماً باید در اسپانیا به تحصیل بپردازند.)
  • نداشتن اجازه فعالیت اقتصادی

مدارک لازم برای دریافت این نوع اقامت چیست؟

  1. پاسپورت معتبر (با حداقل یک سال اعتبار)
  2. سند ازدواج (در صورتی که همسر متقاضی نیز درخواست اقامت دهد)
  3. گواهی عدم سوء پیشینه از کشور متقاضی و کشورهایی که ظرف پنج سال گذشته در آنها زندگی کرده‌اید
  4. مدارک درآمدی به مبالغ لازم
  5. گواهی سپرده بانکی به مبلغ مورد نیاز
  6. اجاره نامه ملکی و یا سند ملک در اسپانیا
  7. بیمه درمانی
  8. گواهی آزمایش‌های پزشکی

تمامی مدارک باید به زبان اسپانیایی ترجمه رسمی شوند و به تایید سفارت اسپانیا در ایران برسند.

شرایط تمدید اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی چیست؟

در پایان هر سال، با احراز وجود تمامی شرایط ابتدای پروسه، تمدید اقامت صورت خواهد گرفت.

فرآیند اخذ اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی چه مدت طول می‌کشد؟

کل این پروسه حدوداً بین ۵ الی ۹ ماه طول می‌کشد.

هم اکنون، شرایط اخذ ویزا و یا اقامت اسپانیا به چه صورت است؟

اگر شما قصد مهاجرت به اسپانیا را دارید، هم اکنون چند راه دیگر نیز وجود دارند که هر کدام دارای محاسن و محدودیت‌های خاص خود می‌باشند. وکلای ما در موسسه حقوقی سروش فردا برای ارائه مشاوره زندگی و اخذ اقامت اسپانیا و سایر کشورهای حوزه شنگن در خدمت شما هستند.

اطلاعات تماس موسسه حقوقی سروش فردا

درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در اسپانیا بیشتر بدانید:

اگر می‌خواهید اطلاعات جدید، کامل و مفیدی را درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در اسپانیا به دست آورید، می‌توانید به مقاله بررسی شرایط زندگی در اسپانیا مراجعه نمایید. پس از مطالعه کامل این مطلب، با شرایط زندگی در اسپانیا کاملاً آشنا خواهید شد.

متقاضیان گرامی، موسسه حقوقی سروش فردا، در حال حاضر خدماتی جهت انواع سرمایه گذاری در کشورهای خارجی ارائه نمی‌دهد.

این موسسه، جهت ایجاد تعامل بهتر افراد و شرکت‌های ایرانی با کشورهای اروپایی، روش ثبت شرکت را به جای سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی به شما پیشنهاد می‌کند. در این روش (ثبت شرکت) دریافت اقامت کشور مقصد نیز با سهولت امکان پذیر است.

سوالات و نظرات خود را بیان کنید.

  • Azam:
    مهر ۱۳۹۸

    با سلام ،ایا پس از گرفتن اقامت دائم ،اگر قصد گرفتن پاسپورت نداشته باشیم ،مجددا بعداز پنج سال باید همان پروسه قبلی را جهت گرفتن اقامت دائم
    تکرارکنیم.

    • سهیلا یزدی:
      مهر ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      شرایط تمدید اقامت دائم شما به نوع روشی که از طریق آن مهاجرت کرده اید واقامت آن کشور رادریافت کرده اید بستگی دارد.

  • حامد:
    مرداد ۱۳۹۸

    با عرض سلام. من ۳۳ ساله هستم. کارشناس ارشد مهندسی دارم. اما خواهان تحصیل در مقاطع پایینتر مثل دیپلم music production هستم. به دلیل گپ تحصیلی و شرایط سنی ام، امکان دریافت ویزای تحصیلی ندارم. اما شرایط دریافت ویزای تمکن مالی را دارم. آیا با این روش میتوانم در اروپا (یا حداقل اسپانیا) تحصیل کنم؟
    سوال دیگرم این است که بعد از ۵ سال و در صورت دریافت اقامت دائم، اجازه ی کار خواهم داشت؟ اگر پاسخ منفی است، بعد از ۱۰ سال و در صورت دریافت پاسپورت چه؟ در آن صورت حق کار دارم؟

    • سهیلا یزدی:
      شهریور ۱۳۹۸

      با عرض سلام واحترام
      در حال حاضر با توجه به وجود محدودیت در صدور ویزا برای کشور اسپانیا موسسه فعلا خدماتی در این زمینه ارائه نمیدهد.

  • مریم:
    خرداد ۱۳۹۸

    با سلام من ایرانی و ساکن اربیل عراق هستم ، آیا اقامت در عراق منعی برای گرفتن اقامت اسپانیا ایجاد می کند!؟

    • موسسه حقوقی سروش فردا:
      خرداد ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      مشکلی ایجاد نمی کند.

  • منوچهر افشار:
    آذر ۱۳۹۷

    با عرض سلام
    آیا در روش تمکن مالی مبلغ درآمد ماهیانه و سپرده بانکی به یورو بر مبنای معادل ریالی محاسبه میشود؟
    در اینصورت مبنای محاسبه یوروی حدود ۵۰۰۰ تومان بانکی است یا یوروی ۱۵۰۰۰ تومان بازار آزاد؟
    با سپاس فراوان

    • نیوشا پابوس:
      آذر ۱۳۹۷

      با سلام
      با نرخ ارز دولتی حساب می شود

  • ميترا بهمن پور:
    شهریور ۱۳۹۷

    سلام
    من قصد زندگی در ایران را دارم ، ولی تقاضای ویزا واقامت وپاسپورت اسپانیا را دارم
    خواهشمندم راهنمایی فرمایید

    • موسسه حقوقی سروش فردا:
      مهر ۱۳۹۷

      با عرض سلام و احترام
      معمولا تمدید ویزا و اقامت های اخذ شده از اسپانیا نیاز به حشور در این کشور را دارد. (حداقل ۱۸۰ روز از سال)

  • مینا قمری:
    مرداد ۱۳۹۷

    سلام ، مرسی از اطلاعات خوب و جامع شما ، شماره تماس میخواستم ، و یک سوال اینکه فرزندان بالای سن ۲۵ که فرمودید زیر چتر سرپرست خانواده اقامت میگیرند ، آیا اونها اجازه کار دارند ، و این که اگر همسر به زبان اسپانیایی و انگلیسی وارد باشه میتونه تدریس انگلیسی داشته باشه به صورت مجاز یا پول سیاهی که میگن ، کدام ، متشکرم

    • مریم زرینی:
      مرداد ۱۳۹۷

      با عرض سلام
      و آرزوی ساعاتی خوش برای شما
      با اقدام از روش تمکن مالی اسپانیا، همسر و فرزند شما حق کار ندارند.
      با احترام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.