بررسی آخرین شرایط دریافت اقامت آلمان با سرمایه گذاری

[این مقاله توسط وکلا و کارشناسان موسسه حقوقی سروش فردا تهیه و تنظیم گردیده و حق کپی رایت آن محفوظ است]

اگر به دنبال به روزترین اطلاعات درباره دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری هستید، این مقاله برای شما نوشته شده است.

در این مقاله با ارائه بروزترین شرایط و اطلاعات ۲۰۲۰، به پرسش‌های شما در این باره پاسخ خواهیم داد.

در اینجا علاوه بر توضیح کلی شرایط دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری، به توضیح مزایا، محدودیت‌ها، مدارک لازم، شرایط تمدید و… خواهیم پرداخت.

* این مقاله در پاییز ۱۳۹۸ ویرایش مجدد شده و مرتباً به روز می‌گردد.

در این مقاله به پرسش‌های زیر پاسخ داده می‌شود:

  1. اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چیست؟
  2. روش‌های اخذ اقامت آلمان با سرمایه گذاری کدامند؟
  3. فرآیند و مراحل دریافت اقامت آلمان با سرمایه گذاری چیست؟
  4. آیا به اعضای خانواده نیز اقامت تعلق می‌گیرد؟
  5. آیا این نوع اقامت به دریافت اقامت دائم و پاسپورت (تابعیت) منجر می‌شود؟
  6. مزایای دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چیست؟
  7. محدودیت‌ها و معایب دریافت اقامت آلمان با سرمایه گذاری کدامند؟
  8. فرآیند اخذ اقامت آلمان با سرمایه گذاری چقدر طول می‌کشد؟
  9. شرایط تمدید اقامت سرمایه گذاری آلمان چیست؟
  10. مدارک مورد نیاز کدامند؟

لایپزیگ – آلمان

اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چیست؟

طبق قوانین آلمان، سرمایه گذاری در این کشور برای اتباع خارجی آزاد می‌باشد و هر فردی که در این کشور سرمایه گذاری کند می‌تواند برای مدیریت کسب و کار و سرمایه خود اقامت آلمان را دریافت نماید.

روش‌های اخذ اقامت آلمان با سرمایه گذاری کدامند؟

به صورت کلی دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری، از چهار راه زیر ممکن است؛

  1. راه اندازی یک کسب و کار بر پایه فعالیت‌های حرفه‌ای و فردی (مانند رستوران، کافی شاپ و …): اگر کار و تخصص شما در زمینه فعالت‌های صنفی از قبیل رستوران، کافی شاپ، فروشگاه مواد غذایی، فروشگاه پوشاک و… است و مایل به سرمایه گذاری در کشور آلمان هستید، می‌توانید بدون نیاز به ثبت شرکت و تنها با دریافت جوازهای صنفی مربوطه (Gewerbeanmeldung) اقدام به سرمایه گذاری و راه اندازی کسب و کار مورد نظر خود در این کشور نمایید.
  2.  ثبت شرکت مسئولیت محدود در آلمان: اگر مالک یک شرکت فعال و معتبر در ایران هستید و می‌خواهید در کشور آلمان به فعالیت بپردازید، می‌توانید شرکت مشابهی تاسیس و فعالیت اقتصادی خود را شروع کنید. شرکت شما به صورت مسئولیت محدود می‌باشد و حداقل سرمایه لازم برای آن ۲۵٫۰۰۰ یورو است. این شرکت یک شرکت کاملاً مستقل آلمانی به حساب می‌آید.
  3.  ثبت شرکت تضامنی: تمامی شرایط ثبت شرکت تضامنی، مانند شرکت مسئولیت محدود می‌باشد و  تنها تفاوت موجود، تفاوت در نوع ثبت شرکت است. این تفاوت مربوط به میزان اعتبار شرکت و مسئولیت‌های سهامداران آن است.
  4. تاسیس دفتر نمایندگی یا شعبه (Niederlassung): اگر شما مالک یک مجموعه بزرگ و معتبر تولیدی (مانند کارخانجات موادغذایی) و یا یک شرکت بازرگانی (مانند شرکت‌های واردات و صادرات) در ایران هستید، طبق قوانین سرمایه گذاری در آلمان، شما تاجر کامل (Vollkaufmann) به حساب می‌آیید و می‌توانید برای مجموعه تحت نظر خود، اقدام به تاسیس شعبه در آلمان نمایید.

تاسیس شعبه به دو شکل امکان پذیر است:

  1. تاسیس شعبه مستقل (Selbständige Niederlassung Zweigniederlassung)
  2. تاسیس شعبه وابسته (Unselbständige Niederlassung Betriebsstätte): مانند دفتر کارخانه، انبار پخش کالا و…

حداقل سرمایه گذاری در آلمان برای دریافت اقامت، چقدر است؟

حداقل سرمایه گذاری در آلمان برای دریافت اقامت ۲۵٫۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده است.

در نظر داشته باشید، به غیر از حداقل سرمایه در نظر گفته شده، شما باید هزینه‌های سالیانه اداره شرکت را نیز به آلمان منتقل نمایید.

مخارج سالیانه اداره شرکت شامل موارد زیر است:

  1. حقوق دوازده ماه خودتان به عنوان مدیرعامل شرکت
  2. هزینه اجاره یک سال دفتر
  3. حقوق یک سال کارمندان استخدام شده (در صورت نیاز)
  4. سایر هزینه‌های ثابت و غیر ثابت مانند خرید تجهیزات، تبلیغات و… (در صورت نیاز)

فرآیند و مراحل دریافت اقامت آلمان با سرمایه گذاری چگونه است؟

ابتدا مدارک شما ترجمه رسمی شده و به تأیید سفارت آلمان می‌رسد. مدارک تأیید شده به علاوه طرح توجیهی، برای وکلای آلمانی ارسال شده تا پس از تأیید طرح توجیهی در اداره ثبت شرکت‌ها در ایالت مورد نظر شما در آلمان، برای شما اجازه فعالیت اقتصادی صادر شود. پس از آن مدارک لازم به ایران ارسال شده تا شما با مراجعه به سفارت درخواست خود را ثبت نمایید.

آیا به اعضای خانواده نیز اقامت تعلق می‌گیرد؟

بله. به تمامی افراد تحت تکلف شما (همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال) اقامت آلمان تعلق می‌گیرد.

آیا این نوع اقامت به دریافت اقامت دائم و پاسپورت (تابعیت آلمان) منجر می‌شود؟

بله. پس از یک دوره ۳ ساله، در صورت موفقیت شرکت راه اندازی شده (طبق طرح توجیهی) اقامت موقت شما به اقامت دائم آلمان (اقامت اروپا) تبدیل خواهد شد.

موفقیت شرکت به این صورت در نظر گرفته می‌شود که؛

  1. فعالیت اقتصادی شما تا حدود زیادی طبق طرح ارائه شده اولیه پیش برود.
  2. برای سه سال آینده چشم اندازی قابل قبول داشته باشید.
  3. از لحاظ مالی نتیجه مثبتی داشته و تمامی پرداخت‌های قانونی از جمله بیمه، مالیات و… را به موقع پرداخته باشید.

 مزایای دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چیست؟

  • مدت زمان نسبتاً کوتاه انجام پروسه دریافت اقامت آلمان
  • عدم نیاز به مدرک زبان
  • امکان راه اندازی کسب و کار در یکی از پویاترین و امن‌ترین اقتصادهای جهان
  • امکان به همراه بردن خانواده
  • امکان زندگی در آلمان و کل کشورهای حوزه شینگن
  • داشتن حقوقی تقریباً مشابه با شهروندان اتحادیه اروپا
  • عدم نیاز به ثبت شرکت (برای روش راه اندازی کسب و کار)

محدودیت‌ها و معایب دریافت اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری کدامند؟

  • هزینه بالای مهاجرت به آلمان و دریافت اقامت آلمان از این طریق.
  • هزینه بالای مالیات سالیانه در این روش و تمدید اقامت موقت.
  • الزام به ارائه مدارک مربوط به فعالیت‌های اقتصادی مرتبط در کشور مبداء.
  • حداقل مبلغ سرمایه گذاری در آلمان عدد بالایی در نظر گرفته شده است.
  • هر مجموعه‌ای مجاز به افتتاح شعبه و یا نمایندگی در آلمان نیست. (سخت گیری‌های قانونی زیادی برای تاسیس شعبه و دفتر نمایندگی در آلمان وجود دارد.)

فرآیند اخذ اقامت آلمان با سرمایه گذاری چقدر طول می‌کشد؟

کل این پروسه حدوداً بین ۷ تا ۱۰ ماه طول می‌کشد.

شرایط تمدید اقامت آلمان از طریق سرمایه گذاری چیست؟

  • پرداخت به موقع مالیات سالانه
  • احراز توان پرداخت حقوق و بیمه یک سال آینده خود و کارمندان خود
  • احراز سودآوری کسب و کار راه اندازی شده
  • احراز صحت فعالیت اقتصادی انجام شده طبق طرح ارائه شده اولیه

مدارک مورد نیاز جهت اخذ اقامت آلمان با سرمایه گذاری کدامند؟

  • مدارک شناسایی متقاضی
  • مدارک مالی که نشان دهند متقاضی سرمایه کافی برای راه اندازی کسب و کار مورد نظر را دارد
  • مجوز کسب و کار (Gewerbeanmeldung) برای روش راه اندازی کسب و کار
  • مدارک شرکت فعال در ایران با سابقه فعالیت معتبر (حداقل یک سال) برای روش‌های ثبت شرکت و تاسیس دفتر نمایندگی

هم اکنون، شرایط اخذ ویزا و یا اقامت آلمان به چه صورت است؟

اگر شما قصد مهاجرت به آلمان را دارید، هم اکنون چند راه دیگر نیز وجود دارند که هر کدام دارای محاسن و محدودیت‌های خاص خود هستند. وکلای ما در موسسه حقوقی سروش فردا برای ارائه مشاوره زندگی و اخذ اقامت آلمان و سایر کشورهای حوزه شنگن در خدمت شما می‌باشند.

اطلاعات تماس موسسه حقوقی سروش فردا

درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در آلمان بیشتر بدانید:

اگر می‌خواهید اطلاعات جدید، کامل و مفیدی را درباره شرایط زندگی و هزینه‌ها در آلمان به دست آورید، می‌توانید به مقاله بررسی شرایط زندگی در آلمان مراجعه نمایید. پس از مطالعه کامل این مطلب، با شرایط زندگی در آلمان کاملاً آشنا خواهید شد.

متقاضیان گرامی، موسسه حقوقی سروش فردا، در حال حاضر خدماتی جهت انواع سرمایه گذاری در کشورهای خارجی ارائه نمی‌دهد.

این موسسه، جهت ایجاد تعامل بهتر افراد و شرکت‌های ایرانی با کشورهای اروپایی، روش ثبت شرکت را به جای سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی به شما پیشنهاد می‌کند. در این روش (ثبت شرکت) دریافت اقامت کشور مقصد نیز با سهولت امکان پذیر است.

سوالات و نظرات خود را بیان کنید.

  • مجید اقا:
    آذر ۱۳۹۸

    ایا آلمان از طریق خرید ملک مانند اسپانیا اقامت می دهد؟ اگر جواب مثبت است حداقل سرمایه چقدر باید باشد؟

    • سهیلا یزدی:
      آذر ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      در حال حاضر (۲۰۱۹) خیر.

  • محمد حسنی:
    آبان ۱۳۹۸

    سلام
    من ۳۷ سال دارم مهندس معمار و لیسانس دارم و مدت حدودا ۱ سال در افغانستان و یکسال در عراق در پروژه ساختمانی کار کردم و سابقه کاری در ایران هم حدود ۱۰ سال بیمه و حدود ۷ سال بدون بیمه دارم
    آیا فعالیت کاری من در افغانستان و عراق مانعی در جهت گرفتن اقامت آلمان خواهد بود یا میتونم اقدام کنم؟؟

    • سهیلا یزدی:
      آبان ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      در صورت داشتن سایر شرایط خیر مانع محسوب نمیشود.

  • محسن:
    مهر ۱۳۹۸

    با سلام خدمت شما…..میخواستم تو شهر فرانکفورت آلمان رستوران باز کنم…آیا ۲۰۰هزار یورو کافیه برای گرفتن اقامت از طریق سرمایه گذاری؟؟تا ۳۰۰ هزار یورو میتونم سرمایه گذاری کنم لطفا بیشتر توضیح بدید..ممنون

    • سهیلا یزدی:
      مهر ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      در حال حاضر(۲۰۱۹) موسسه خدماتی در زمینه سرمایه گذاری ارائه نمیدهد.روش های مشابهی وجود دارد که میتوانید از آن طریق برای انجام فعالیت مورد نظر خود در آلمان واخذ اقامت اروپا اقدام کنید. در صورت تمایل با موسسه تماس بگیرید.

  • شبنم:
    مهر ۱۳۹۸

    سلام با توجه به توضیحاتی که دادید در مجموع حداقل سرمایه برای سرمایه گذاری در المان چقدر است؟

    • سهیلا یزدی:
      مهر ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      در حال حاضر (۲۰۱۹) موسسه خدماتی در زمینه سرمایه گذاری در آلمان ارائه نمیدهد.

  • Tahereh Hosseini:
    شهریور ۱۳۹۸

    سلام روزتون بخیر …اگرکسی یک یادومرتبه بصورت پناهندگی واردآلمان شده باشد وبعدازمدتی داوطلبانه به کشورخودش برگشته باشد میتواند ازطریق سرمایه گذاری اقدام کندالبته سرمایه گذاری باخرید ملک وراه اندازی مغازه وغیره…

    • سهیلا یزدی:
      شهریور ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      بله امکان اقدام برای شما وجود دارد و این مسئله نمیتواند به صورت قطعی باعث رد شدن در خواست شما شود اما قطعا میتواند تاثیر منفی داشته باشد.

  • محمد:
    شهریور ۱۳۹۸

    سلام حداقل سرمایه برای سرمایه گذاری همچون راه اندازی رستوران یا فروشگاه چقدر هست؟
    ممنون

    • سهیلا یزدی:
      شهریور ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      میزان سرمایه برای شروع یک فعالیت ،به عوامل مختلفی بستگی دارد. جهت دریافت مشاوره دقیق ،لطفا با موسسه تماس بگیرید.

  • امیر:
    شهریور ۱۳۹۸

    سلام برای سرمایه گذاری در المان ۱۰۰ هزار یورو دارم ایا کافیه؟
    کلا برای سرمایه گذاری چقدر باید داشته باشی؟

    • سهیلا یزدی:
      شهریور ۱۳۹۸

      با عرض سلام واحترام
      میزان سرمایه گذاری شما بستگی به نوع فعالیت شرکت دارد. برای مشاوره دقیق میتوانید با موسسه تماس بگیرید.

  • Zahra.:
    مرداد ۱۳۹۸

    سلام خسته نباشید
    برای اقامت کلا چقد باید هزینه در نظر گرفته بشه؟

  • محمدرضا نصاری:
    فروردین ۱۳۹۸

    برای سرمایه گذاری در المان سرمایه ۵۰۰۰۰یورو دارم لطفا راهنمایی کنید

    • موسسه حقوقی سروش فردا:
      فروردین ۱۳۹۸

      با عرض سلام و احترام
      این مبلغ برای سرمایه گذاری در آلمان کم است. می توانید بجای سرمایه گذاری از روش ثبت شرکت در آلمان استفاده کنید.

  • سارا:
    مهر ۱۳۹۷

    سلام خسته نباشید
    من ۲۵ سالم هست اگر پدرم سرمایه گذاری کنن حدود ۲۵/۰۰۰ یورو برای اقامت من چه مقدار باید هزینه کنن؟

    • موسسه حقوقی سروش فردا:
      مهر ۱۳۹۷

      با عرض سلام و احترام
      اخذ اقامت آلمان برای شما باید جداگانه انجام شود.

  • ابراهیم امدادی:
    شهریور ۱۳۹۷

    با تشکر از اطلاعات شما . لطفا هزینه های شرکت سروش را هم بفرمایید . با تشکر
    امدادی

    • موسسه حقوقی سروش فردا:
      شهریور ۱۳۹۷

      با عرض سلام
      هزینه ها با توجه به روش و تعداد افراد و همچنین زمان درخواست شما متفاوت است.
      لطفا با موسسه تماس بگیرید

  • ابراهیم امدادی:
    شهریور ۱۳۹۷

    با سلام و ممنون از اطلاعات شما . لطفا بگویید هزینه خدمات شرکت سروش فردا چقدر هست ؟/

    • موسسه حقوقی سروش فردا:
      شهریور ۱۳۹۷

      با عرض سلام
      برای اطلاع از هزینه ها با موسسه تماس بگیرید.
      با احترام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.