بررسی کامل شرایط دریافت اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی (شرایط ۲۰۱۸)

اگر به دنبال اخذ اقامت اسپانیا با تمکن مالی هستید، و پیش از هر اقدامی مایلید اطلاعات دقیقی درباره شرایط اقامت تمکن مالی اسپانیا داشته باشید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.

با خواند کامل این مقاله، اطلاعات کافی برای تصمیم گیری در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

در بخش های مختلف مقاله پیش رو، فرآیند انجام کار، شرایط لازم، مزایا، محدودیت ها، شرایط کار، شرایط تمدید و  … مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اقامت تمکن مالی اسپانیا (Spanish non-lucrative residence visa) به کسانی اعطا می شود که توان مالی قابل توجهی داشته و نیاز به اشتغال در کشور مقصد ندارند.

در این مقاله به چه پرسش هایی پاسخ خواهیم داد؟

  1. اخذ اقامت از طریق تمکن مالی چیست؟
  2. برای دریافت اقامت تمکن مالی اسپانیا، چه شرایطی باید داشت؟
  3. کدام منابع درآمدی برای این روش مورد قبول هستند؟
  4. فرآیند اخذ اقامت تمکن مالی اسپانیا چیست؟
  5. آیا این نوع اقامت منجر به دریافت اقامت دائم اسپانیا می شود؟
  6. چه زمانی می شود برای دریافت تابعیت و پاسپورت اسپانیا اقدام کرد؟
  7. آیا در مدت پنج سال ابتدایی محدودیتی سفر  به کشورهای دیگر وجود دارد؟
  8. حق کار برای کسانی که اقامت تمکن مالی اسپانیا را دریافت کرده اند به چه صورت است؟
  9. مزایای این نوع اقامت چیست؟
  10. محدودیت ها و معایب این نوع اقامت کدامند؟
  11. مدارک لازم برای اقامت تمکن مالی اسپانیا، چیست؟
  12. شرایط تمدید اقامت تمکن مالی اسپانیا چیست؟
  13. فرآیند اخذ اقامت تمکن مالی اسپانیا چه مدت طول می کشد؟

گومادرید پراید ال پاردو – مادرید – اسپانیا

اخذ اقامت از طریق تمکن مالی چیست؟

همانند اقامت اسپانیا از طریق سرمایه گذاری و اقامت اسپانیا با خرید ملک، این نوع اقامت هم به کسانی اعطا می شود که توان مالی قابل توجهی داشته و نیاز به اشتغال در کشور مقصد ندارند. عمده ترین تفاوت این روش ها این است که، در روش تمکن مالی، دریافت اقامت اسپانیا بدون سرمایه گذاری ممکن است و شما ملزم به انتقال مبالغ زیاد بابت سرمایه گذاری و یا خرید ملک در اسپانیا نیستید.

توجه داشته باشید که علیرغم نیاز به داشتن تمکن مالی بالا، این روش یکی از راه های دریافت اقامت اسپانیا بدون سرمایه گذاری محسوب می شود.

در ادامه به توضیح بیشتر این روش خواهیم پرداخت…

برای دریافت اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی، چه شرایطی باید داشت؟

۱ – داشتن درآمد ماهیانه مناسب: درآمد سرپرست خانواده باید حداقل ۲٫۵۰۰ یورو (به ازای سرپرست خانواده) ، ۱٫۰۰۰ یورو (به ازای همسر) و ۵۰۰ یورو (به ازای هر فرزند) باشد. برای مثال حداقل درآمد سرپرست یک خانواده ۴ نفره باید ۴٫۵۰۰ یورو باشد. (۴٫۵۰۰=۲٫۵۰۰+۱٫۰۰۰+۵۰۰*۲)

کدام منابع درآمدی برای این روش مورد قبول هستند؟

پنج دسته از درآمد های برای این روش مورد قبول هستند.

  • حقوق بازنشستگی
  • درآمدهای حاصل از اجاره املاک
  • درآمدهای حاصل از سود سپرده بانکی
  • درآمدهای حاصل از سود سهام
  • درآمدهای حاصل از کسب و کار

حداقل درآمد مورد نظر می تواند از یک یا چند روش از روش های فوق حاصل شود، که برای احراز آن ارائه مدارک موثق از منابع رسمی و معتبر مانند فیش حقوقی، گواهی بانکی، اجاره نامه و …. الزامی است.

۲ – داشتن سپرده مناسب در حساب بانکی: مبلغ این سپرده باید معادل حداقل درآمد یک سال سرپرست خانواده به علاوه ۶٫۵۰۰ یورو به ازای هر یک از دیگر اعضای خانواده باشد.برای مثال، سرپرست یک خانواده ۴ نفره باید سپرده ای معادل ۴۸٫۵۰۰ یورو داشته باشد. (۴۸٫۵۰۰=۶٫۵۰۰*۳+۲٫۵۰۰*۱۲)

۳ – نداشتن سابقه کیفری در ایران و یا هر کشور دیگری که در آن اقامت داشته اید.

فرآیند اخذ اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی چیست؟

برای اخذ اقامتپ تمکن مالی، ابتدا باید به سفارت اسپانیا در ایران مراجعه  کرده و و با ارائه مدارک لازم، درخواست خود را ثبت نمایید. در صورت موافقت با درخواست، ویزای یکساله  اقامت اسپانیا به شما داده می شود. شما باید حداکثر تا ۹۰ روز پس از دریافت ویزا به اسپانیا سفر نموده و تا ۳۰ روز پس از ورود به اسپانیا، به اداره مهاجرت مراجعه نموده و درخواست دریافت کارت اتباع خارجی نمایید. این اقاکت تا پنج سال و در هر نوبت برای مدت یک سال تا دو سال تمدید خواهد شد.

آیا این نوع اقامت منجر به دریافت اقامت دائم اسپانیا می شود؟

بله. پس از پنج سال تمدید اقامت، به شما اقامت دائم اسپانیا داده می شود. طی این مدت شما باید حد اقل ۳۰ ماه را در اسپانیا زندگی کنید و در هیچ برهه ای بیش ۱۲ ماه متوالی به بیرون از اسپانیا سفر نکرده باشید.

نکته بسیارحائز اهمیت پس از دریافت اقامت دائم، دریافت پاسپورت (تابعیت) است که در ادامه به شرایط کامل دریافت پاسپورت اشاره شده است.

چه زمانی می شود برای دریافت تابعیت و پاسپورت اسپانیا اقدام کرد؟

پس از ده سال اقامت سکونت بدون وقفه در اسپانیا (یعتی پنج سال پس از دریافت اقامت دائم)، در صورتی که با زبان اسپانیایی و همچنین کشور اسپانیا آشنایی کافی داشته باشید، واجد شرایط دریافت پاسپورت (تابعیت) هستید. (منظور از اقامت بدون وقفه این است که حداقل ۶۰ ماه از مجموع ۱۲۰ ماه را در اسپانیا زندگی کرده باشید و طی این مدت در هیچ برهه ای ۱۲ ماه متمادی به خارج از اسپانیا سفر نکرده باشید.)

اگر با درخواست شما برای دریافت پاسپورت موافقت نشد، نگران نباشید؛ شما می توانید بارها و بارها این فرآیند را تکرار کنید تا در نهایت پاسپورت دریافت نمایید.

آیا در مدت پنج سال ابتدایی محدودیتی سفر  به کشورهای دیگر وجود دارد؟

طی این مدت، شما بدون هیچ محدودیتی مجاز به سفر به تمامی کشورهای حوزه شنگن هستید. برای سفر به خارج از حوزه شنگن نیز، تا سقف مجموعا ۳۰ ماه در کل پنج سال -درصورتی که در هیچ برهه ای بیش از ۱۲ ماه به صورت ممتد به خارج از اسپانیا سفر نکرده باشید- مجاز به سفر هستید.

حق کار برای کسانی که اقامت تمکن مالی اسپانیا را دریافت کرده اند به چه صورت است؟

این نوع اقامت برای افرادی صادر می شود که به سبب تکم مالی خوب، نیازی به اشتغال نیستند و به همین دلیل هم به افرادی که اقامت تمکن مالی اسپانیا را دارند مجاز به فعالیت اقتصادی نیستند.

مزایای اقامت تمکن مالی اسپانیا چیست؟

  • حق زندگی و سکونت در کشور اسپانیا
  • آزادی سفر بدون مرز و محدودیت در تمامی کشورهای حوزه ی شنگن
  • عدم الزام به راه اندازی هر گونه تجارت، پیشه یا شغل در کشور اسپانیا؛ متقاضی بدون نیاز به سرمایه گذاری یا انتقال سرمایه به این کشور امکان اخذ اقامت اسپانیا را خواهد داشت.
  • امکان گشایش حساب بانکی دراروپا و دریافت کارت اعتباری بین المللی
  • امکان تحصیل رایگان فرزندان در کشور اسپانیا، بلافاصله پس از اقامت در اسپانیا
  • امکان راه اندازی کسب و کار و ثبت شرکت در کشور اسپانیا و همین طور بهره مندی از بیمه کامل
  • معافیت از پرداخت مالیات سالانه
  • سهولت در اخذ ویزای دیگر کشورها
  • امکان اخذ اقامت دائم کشور اسپانیا پس از ۵ سال زندگی و اقامت در این کشور
  • امکان اخذ تابعیت کشور اسپانیا پس از مدت ۱۰ سال اقامت قانونی بدون وقفه در این کشور

نکته جالب درباره این است که در این روش شرایط سنی برای فرزندان مطرح نیست و همسر و تمامی فرزندان مجرد شما (با هر سنی) مجاز به زندگی در اسپانیا هستند.

محدودیت ها و معایب اقامت اسپانیا با تمکن مالی کدامند؟

  • نیاز به داشتن درآمد بسیار بالا
  • نیاز به داشتن سپرده با مبلغ بسیار بالا
  • الزام تحصیل فرزندان در اسپانیا (با توجه به اجباری بود تحصیل در سنین بین ۶ الی ۱۶ سال، فرزندانی در سن تحصیل باشند، می بایست در اسپانیا به تحصیل بپردازند.)
  • نداشتن اجازه فعالیت اقتصادی

مدارک لازم برای دریافت این نوع، چیست؟

  1. پاسپورت معتبر (با حداقل یک سال اعتبار)
  2. سند ازدواج (درصورتی که همسر متقاضی نیز درخواست اقامت دهد)
  3. گواهی عدم سوء پیشینه از کشور متقاضی و کشورهایی که ظرف پنج سال گذشته در آنها زندگی کرده است.
  4. مدارک درآمدی به مبلغ لازم
  5. گواهی سپرده بانکی به مبلغ مورد نیاز
  6. اجاره نامه ملکی و یا سند ملک در اسپانیا
  7. بیمه درمانی
  8. گواهی آزمایش های پزشکی
  • تمامی مدارک باید به زبان اسپانیایی ترجمه رسمی شوند و به تایید سفارت اسپانیا برسند.

شرایط تمدید اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی چیست؟

به طور کلی هر ساله با احراز داشتن تمامی شرایطی که در ابتدا پروسه بوده اند، تمدید صورت خواهد گرفت.

فرآیند اخذ اقامت اسپانیا از طریق تمکن مالی چه مدت طول می کشد؟

کل پروسه بین ۵ الی ۹ ماه طول می کشد.

هم اکنون، شرایط اخذ ویزا و یا اقامت اسپانیا به چه صورت است؟

اگر شما قصد مهاجرت به اسپانیا را دارید، هم اکنون چند راه دیگر نیز وجود دارد که هر کدام دارای محاسن و محدودیت های خاص خود می باشند. وکلای ما در موسسه حقوقی سروش فردا برای مشاوره زندگی و اخذ اقامت اسپانیا و سایر کشورهای حوزه شنگن در خدمت شما خواهند بود.

اطلاعات تماس موسسه حقوقی سروش فردا

درباره شرایط زندگی و هزینه ها در اسپانیا بیشتر بدانید

اگر می خواهید اطلاعات جدید، کامل و مفیدی را درباره شرایط زندگی و هزینه ها در اسپانیا به دست آورید، می توانید به مقاله بررسی شرایط زندگی در اسپانیا مراجعه نمایید. پس از مطالعه کامل این مطلب، با شرایط زندگی در اسپانیا کاملا آشنا خواهید شد.

دیدگاه خود را بیان کنید

  • مینا قمری:

    سلام ، مرسی از اطلاعات خوب و جامع شما ، شماره تماس میخواستم ، و یک سوال اینکه فرزندان بالای سن ۲۵ که فرمودید زیر چتر سرپرست خانواده اقامت میگیرند ، آیا اونها اجازه کار دارند ، و این که اگر همسر به زبان اسپانیایی و انگلیسی وارد باشه میتونه تدریس انگلیسی داشته باشه به صورت مجاز یا پول سیاهی که میگن ، کدام ، متشکرم

    • مریم زرینی:

      با عرض سلام
      و آرزوی ساعاتی خوش برای شما
      با اقدام از روش تمکن مالی اسپانیا، همسر و فرزند شما حق کار ندارند.
      با احترام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.